Sos de Usturoi




SOS DE USTUROI


Ingrediente


- 10 căței de usturoi
- sare
- 4 linguri de ulei




Mod de preparare


Se curăță usturoiul, se taie felii subțiri, se acoperă
cu o linguriță de sare, apoi se pisează.
Se amestecă cu uleiul adăugat treptat și se servește
lîngă friptură.





Sos de Usturoi




SOS DE USTUROI


Ingrediente


- 10 căței de usturoi
- sare
- 4 linguri de ulei




Mod de preparare


Se curăță usturoiul, se taie felii subțiri, se acoperă
cu o linguriță de sare, apoi se pisează.
Se amestecă cu uleiul adăugat treptat și se servește
lîngă friptură.





Sos Tartar




SOS TARTAR


Ingrediente


- 2 gălbenușuri tari
- 1 linguriță de muștar
- 1 ceașcă de ulei
- 1 linguriță de verdeață tocată
- 1/4 ceapă
- sare
- piper măcinat
- 1 lingură de oțet



Mod de preparare


Se face maioneza din gălbenușuri, ulei și muștar.
Peste maioneză se pune ceapa tocată mărunt,
verdeața tocată fin și o lingură de oțet.
Se sărează sosul obținut și se piperează după gust.
Se servește lîngă pește sau legume sote.
Este gustos lîngă sparanghel.






Sos Tartar




SOS TARTAR


Ingrediente


- 2 gălbenușuri tari
- 1 linguriță de muștar
- 1 ceașcă de ulei
- 1 linguriță de verdeață tocată
- 1/4 ceapă
- sare
- piper măcinat
- 1 lingură de oțet



Mod de preparare


Se face maioneza din gălbenușuri, ulei și muștar.
Peste maioneză se pune ceapa tocată mărunt,
verdeața tocată fin și o lingură de oțet.
Se sărează sosul obținut și se piperează după gust.
Se servește lîngă pește sau legume sote.
Este gustos lîngă sparanghel.






Postare

  ANPC Termeni și Condiții