Sos Genovez




SOS GENOVEZ


Ingrediente

- 50 g unt
- 2 linguri de făină
- 1 pahar de vin roșu
- 2 pahare de supă de pește
- sare
- piper măcinat
- 1 linguriță de muștar



Mod de preparare


Se pune untul într-un vas smălțuit, pe foc moale, și se
înmoaie ușor.
Se adaugă fina în ploaie și se subțiază cu un pahar de
vin roșu.
Se lasă sosul să fiarbă un sfert de oră, apoi se subțiază
cu supă de pește.
Se sărează și se piperează după gust, se mai fierbe
cîteva minute și se ia vasul de pe foc.
Sosul se servește cu pește rasol sau pește prăjit.






Sos Genovez




SOS GENOVEZ


Ingrediente

- 50 g unt
- 2 linguri de făină
- 1 pahar de vin roșu
- 2 pahare de supă de pește
- sare
- piper măcinat
- 1 linguriță de muștar



Mod de preparare


Se pune untul într-un vas smălțuit, pe foc moale, și se
înmoaie ușor.
Se adaugă fina în ploaie și se subțiază cu un pahar de
vin roșu.
Se lasă sosul să fiarbă un sfert de oră, apoi se subțiază
cu supă de pește.
Se sărează și se piperează după gust, se mai fierbe
cîteva minute și se ia vasul de pe foc.
Sosul se servește cu pește rasol sau pește prăjit.






Sos Gascon




SOS GASCON


Ingrediente


- 2 linguri de unt
- 1 lingură de ulei
- usturoi
- 1 lingură pătrunjel verde tocat fin
- 100 g ciuperci
- 1 pahar de vin alb
- 1 linguriță de amidon
- cîteva sardine fără oase
- 2 gălbenușuri
- sare



Mod de preparare


Se pune untul într-un vas smălțuit și acesta se pune
pe foc mic.
Se curăță ciupercile, se spală în mai multe ape, apoi
se pun cu untul, pe foc, să scadă bine.
Cînd s-au înmuiat, se adaugă vinul, sare și usturoi,
după gust, tocat mărunt.
Se mai scad ciupercile pe foc mic un sfert de oră.
Separat se face o maioneză din două gălbenușuri
crude, o lingură de ulei și o linguriță de amidon.
Cînd sosul de ciuperci s-a răcit, se amestecă cu maioneza,
se omogenizează totul cu o lingură de lemn și se
servește călduț, lîngă pește prăjit sau pește rasol.






Sos Gascon




SOS GASCON


Ingrediente


- 2 linguri de unt
- 1 lingură de ulei
- usturoi
- 1 lingură pătrunjel verde tocat fin
- 100 g ciuperci
- 1 pahar de vin alb
- 1 linguriță de amidon
- cîteva sardine fără oase
- 2 gălbenușuri
- sare



Mod de preparare


Se pune untul într-un vas smălțuit și acesta se pune
pe foc mic.
Se curăță ciupercile, se spală în mai multe ape, apoi
se pun cu untul, pe foc, să scadă bine.
Cînd s-au înmuiat, se adaugă vinul, sare și usturoi,
după gust, tocat mărunt.
Se mai scad ciupercile pe foc mic un sfert de oră.
Separat se face o maioneză din două gălbenușuri
crude, o lingură de ulei și o linguriță de amidon.
Cînd sosul de ciuperci s-a răcit, se amestecă cu maioneza,
se omogenizează totul cu o lingură de lemn și se
servește călduț, lîngă pește prăjit sau pește rasol.






Postare

  ANPC Termeni și Condiții