Sos Picant Din Roșii




SOS PICANT DIN ROȘII


Ingrediente

- 5 kg de roșii
- 500 g zahăr
- 1 pahar de oțet
- sare
- 1 linguriță de boia dulce de ardei
- piper boabe
- 1 crenguță de cimbru
- 1 ceașcă de ulei


Mod de preparare

Se spală roțiile, se rup în două și se trec prin pasatrice, pentru
a separa bine semințele de pulpă.
Sucul obținut se pune într-un vas mare și se dă în cîteva clocote,
cu o ceașcă de ulei și o lingură de sare.
Separat se amestecă boiaua de ardei cu zahărul, un pahar de oțet,
piper boabe și o crenguță de cimbru.
Se pun toate în sucul de roșii și se continuă fierberea jumătate
de oră.
Sosu obținut, gustos și picant, se pune cald în sticle și se leagă cu
celofan.
Sticlele se păstrează peste iarnă la loc uscat.
Se servește lîngă friptură de pasăre sau lîngă omlete.



Sos Picant Din Roșii




SOS PICANT DIN ROȘII


Ingrediente

- 5 kg de roșii
- 500 g zahăr
- 1 pahar de oțet
- sare
- 1 linguriță de boia dulce de ardei
- piper boabe
- 1 crenguță de cimbru
- 1 ceașcă de ulei


Mod de preparare

Se spală roțiile, se rup în două și se trec prin pasatrice, pentru
a separa bine semințele de pulpă.
Sucul obținut se pune într-un vas mare și se dă în cîteva clocote,
cu o ceașcă de ulei și o lingură de sare.
Separat se amestecă boiaua de ardei cu zahărul, un pahar de oțet,
piper boabe și o crenguță de cimbru.
Se pun toate în sucul de roșii și se continuă fierberea jumătate
de oră.
Sosu obținut, gustos și picant, se pune cald în sticle și se leagă cu
celofan.
Sticlele se păstrează peste iarnă la loc uscat.
Se servește lîngă friptură de pasăre sau lîngă omlete.



Sos Picant Pentru Carne Rasol




SOS PICANT PENTRU CARNE RASOL


Ingrediente


- 3 ouă fierte tari
- 2 scrumbii mici, fără oase
- 1 castravete murat în oțet
- sare
- piper măcinat
- 4 linguri de ulei
- 1 lingură de oțet


Mod de preparare


Se desărează scrumbiile, se toacă mărunt și se pun
într-o farfurie adîncă.
Se trec ouăle întregi prin sită, se pun peste scrumbii,
apoi se amestecă cu castravetele curățat de coajă și
dat pe răzătoare.
Se adaugă uleiul treptat peste amestec, se freacă
energic cu o lingură de lemn, apoi se adaugă piper,
sare și se acrește cu o lingură de oțet.
Sosul se servește lîngă carne rasol.



Sos Picant Pentru Carne Rasol




SOS PICANT PENTRU CARNE RASOL


Ingrediente


- 3 ouă fierte tari
- 2 scrumbii mici, fără oase
- 1 castravete murat în oțet
- sare
- piper măcinat
- 4 linguri de ulei
- 1 lingură de oțet


Mod de preparare


Se desărează scrumbiile, se toacă mărunt și se pun
într-o farfurie adîncă.
Se trec ouăle întregi prin sită, se pun peste scrumbii,
apoi se amestecă cu castravetele curățat de coajă și
dat pe răzătoare.
Se adaugă uleiul treptat peste amestec, se freacă
energic cu o lingură de lemn, apoi se adaugă piper,
sare și se acrește cu o lingură de oțet.
Sosul se servește lîngă carne rasol.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții