Ouă Genoveze




OUĂ GENOVEZE


Ingrediente

- 6 ouă fierte tari
- 1 lingură de pătrunjel verde tocat
- piper măcinat
- sare
- 2 albușuri crude
- 1 linguriță de unt
- 3 linguri de pesmet


Mod de preparare



Se decojesc ouăle fierte și se taie în două pe lung.
Gălbenușurile se pun într-o farfurie adîncă, se sfărîmă
bine, se amestecă cu verdeață tocată, se sărează
amestecul, se piperează după gust, apoi se leagă cu
o linguriță de unt.
Se umplu albușurile, se lipesc două cîte două, se
așază într-o formă unsă, se acoperă cu albușul bătut
spumă și amestecat cu pesmet, se scot cu atenție, se
pun pe un platou ornat cu frunze de salată verde sau cu
frunze de andive, și se servesc imediat.






Ouă Genoveze




OUĂ GENOVEZE


Ingrediente

- 6 ouă fierte tari
- 1 lingură de pătrunjel verde tocat
- piper măcinat
- sare
- 2 albușuri crude
- 1 linguriță de unt
- 3 linguri de pesmet


Mod de preparare



Se decojesc ouăle fierte și se taie în două pe lung.
Gălbenușurile se pun într-o farfurie adîncă, se sfărîmă
bine, se amestecă cu verdeață tocată, se sărează
amestecul, se piperează după gust, apoi se leagă cu
o linguriță de unt.
Se umplu albușurile, se lipesc două cîte două, se
așază într-o formă unsă, se acoperă cu albușul bătut
spumă și amestecat cu pesmet, se scot cu atenție, se
pun pe un platou ornat cu frunze de salată verde sau cu
frunze de andive, și se servesc imediat.






Ouă Elvețiene



OUĂ ELVEȚIENE


Ingrediente

- 6 ouă fierte tari
- 1 gălbenuș crud
- 2 linguri de smîntînă
- 1 lingură de unt
- sare
- piper măcinat
- 1 felie de franzelă
- 100 g parmezan
- 100 g cașcaval
- 2 linguri de pesmet


Mod de preparare


Se fierb ouăle în apă cu sare zece minute, după care se
țin cîteva minute în apă rece.
Se curăță de coajă, se taie în două pe lung, se separă
gălbenușurile, iar albușurile se pun pe un platou.
Gălbenușurile se zdrobesc cu furculița, se amestecă
apoi cu miezul de la o felie de franzelă înmuiat în lapte
dulce, cu 100 g parmezan ras și cu gălbenușul crud.
Amestecul se sărează și se piperează după gust, se
omogenizează și se umplu albușurile cu el.
Se unge o formă cu unt, se presară cu pesmet și se pun
albușurile depărtate unele de altele.
Se acoperă cu cașcaval dat pe răzătoare și se introduce forma
la cuptorul cald pînă cînd ouăle se rumenesc ușor.
Se scot, se pun pe un platou ornat cu frunze de salată verde
și jumătăți de roșii sau de gogoșar crud ; se servesc imediat.





Ouă Elvețiene



OUĂ ELVEȚIENE


Ingrediente

- 6 ouă fierte tari
- 1 gălbenuș crud
- 2 linguri de smîntînă
- 1 lingură de unt
- sare
- piper măcinat
- 1 felie de franzelă
- 100 g parmezan
- 100 g cașcaval
- 2 linguri de pesmet


Mod de preparare


Se fierb ouăle în apă cu sare zece minute, după care se
țin cîteva minute în apă rece.
Se curăță de coajă, se taie în două pe lung, se separă
gălbenușurile, iar albușurile se pun pe un platou.
Gălbenușurile se zdrobesc cu furculița, se amestecă
apoi cu miezul de la o felie de franzelă înmuiat în lapte
dulce, cu 100 g parmezan ras și cu gălbenușul crud.
Amestecul se sărează și se piperează după gust, se
omogenizează și se umplu albușurile cu el.
Se unge o formă cu unt, se presară cu pesmet și se pun
albușurile depărtate unele de altele.
Se acoperă cu cașcaval dat pe răzătoare și se introduce forma
la cuptorul cald pînă cînd ouăle se rumenesc ușor.
Se scot, se pun pe un platou ornat cu frunze de salată verde
și jumătăți de roșii sau de gogoșar crud ; se servesc imediat.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții