Ouă cu Sos Picant




OUĂ CU SOS PICANT


Ingrediente


-  6 ouă fierte
- 10 măsline
- 1 ceapă mică
- 2 linguri de ulei
- 1 lingură de oțet
- 1 lingură de pastă de pește
- 1 linguriță de muștar



Mod de preparare


Ouăle, fierte în apă cu sare, se țin în apă rece, după
care se decojesc și se taie felii subțiri pe latul oului.
Se lucrează cu un cuțit bine ascuțit, ținut pe flacără
un minut.
Se pun feliile de ou în salatieră, după care se acoperă
cu un sos consistent făcut din : pasta de pește frecată
cu ulei și oțet și subțiată cu o linguriță de muștar.
Ceapa se toacă mărunt, se freacă cu sare și se spală
cu apă rece.
Sosul se amestecă cu ceapa înainte de a fi turnat peste ouă.
Deasupra salatei se pun cîteva măsline fără sîmburi.
Se servește imediat.




Ouă cu Sos Picant




OUĂ CU SOS PICANT


Ingrediente


-  6 ouă fierte
- 10 măsline
- 1 ceapă mică
- 2 linguri de ulei
- 1 lingură de oțet
- 1 lingură de pastă de pește
- 1 linguriță de muștar



Mod de preparare


Ouăle, fierte în apă cu sare, se țin în apă rece, după
care se decojesc și se taie felii subțiri pe latul oului.
Se lucrează cu un cuțit bine ascuțit, ținut pe flacără
un minut.
Se pun feliile de ou în salatieră, după care se acoperă
cu un sos consistent făcut din : pasta de pește frecată
cu ulei și oțet și subțiată cu o linguriță de muștar.
Ceapa se toacă mărunt, se freacă cu sare și se spală
cu apă rece.
Sosul se amestecă cu ceapa înainte de a fi turnat peste ouă.
Deasupra salatei se pun cîteva măsline fără sîmburi.
Se servește imediat.




Ouă cu Sos Verde



OUĂ CU SOS VERDE


Ingrediente


- 6 ouă fierte tari
- 1 lingură de spanac fiert
- 6 felii de franzelă
- 1 ceașcă de lapte
- verdeață tocată
- 1 lingură de unt
- 2 linguri de făină
- ulei
- sare
- piper



Se pune untul într-o cratiță emailată și se înmoaie
pe foc mic.
Se adaugă făina, se amestecă pînă la omogenizare,
apoi se subțiază cu o ceașcă de lapte.
Sosul obținut se sărează și se piperează după,
după care se amestecă cu spanac bine scurs.
Se prăjesc separat șase felii de franzelă în ulei
se pun pe un platou și se acoperă cu sosul cald.
Deasupra fiecărei felii de franzelă se pune cîte un ou.





Ouă cu Sos Verde



OUĂ CU SOS VERDE


Ingrediente


- 6 ouă fierte tari
- 1 lingură de spanac fiert
- 6 felii de franzelă
- 1 ceașcă de lapte
- verdeață tocată
- 1 lingură de unt
- 2 linguri de făină
- ulei
- sare
- piper



Se pune untul într-o cratiță emailată și se înmoaie
pe foc mic.
Se adaugă făina, se amestecă pînă la omogenizare,
apoi se subțiază cu o ceașcă de lapte.
Sosul obținut se sărează și se piperează după,
după care se amestecă cu spanac bine scurs.
Se prăjesc separat șase felii de franzelă în ulei
se pun pe un platou și se acoperă cu sosul cald.
Deasupra fiecărei felii de franzelă se pune cîte un ou.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții