Ouă Umplute cu Costiță Afumată



OUĂ UMPLUTE CU COSTIȚĂ AFUMATĂ


Ingrediente


- 6 ouă
- 100 g costiță afumată
- verdeață tocată
- 1 linguriță de muștar
- sare
- măsline


Se fierb ouăle, se țin cîteva minute în apă rece, după care
se curăță de coajă și se taie în două, pe lungul oului.
Se scot gălbenușurile, se pun într-o farfurie adîncă, se
frîmntă împreună cu costiță tocată mărunt, verdeață și
o linguriță de muștar.
Amestecul se sărează și se piperează după gust, se
omogenizează și se umplu jumătățile de albuș.
Se așază ouăle umplute pe un platou ornat cu frunze de
salată verde și jumătăți de măsline și se servesc în aceeși zi.





Ouă Umplute cu Costiță Afumată



OUĂ UMPLUTE CU COSTIȚĂ AFUMATĂ


Ingrediente


- 6 ouă
- 100 g costiță afumată
- verdeață tocată
- 1 linguriță de muștar
- sare
- măsline


Se fierb ouăle, se țin cîteva minute în apă rece, după care
se curăță de coajă și se taie în două, pe lungul oului.
Se scot gălbenușurile, se pun într-o farfurie adîncă, se
frîmntă împreună cu costiță tocată mărunt, verdeață și
o linguriță de muștar.
Amestecul se sărează și se piperează după gust, se
omogenizează și se umplu jumătățile de albuș.
Se așază ouăle umplute pe un platou ornat cu frunze de
salată verde și jumătăți de măsline și se servesc în aceeși zi.





Ouă Umplute cu Ceapă




OUĂ UMPLUTE CU CEAPĂ


Ingrediente

- 6 ouă
- 1 ceapă mică
- 1 ceașcă de ulei
- 1 roșie bine coaptă
- 1 lingură de smîntînă
- sare
- piper măcinat



Mod de preparare


Se toacă ceapa mărunt, apoi se călește în ulei.
Din cînd în cînd se pune cîte o lingură de apă,
pentru ca ceapa să se înmoaie bine.
Roșia se curăță de coajă, se taie felii subțiri și se
pun peste ceapă cînd aceasta a devenit sticloasă.
Se lasă amestecul să scadă bine, după care se răstoarnă
într-o farfurie adîncă și se amestecă cu gălbenușurile
bine fărîmițate.
Peste amestec se pune o lingură de smîntînă, se sărează
și se pipărează după gust, după care se umplu jumătățile
de albuș.
Se ornează un platou cu frunze de andive sau de salată
verde, iar peste fiecare ou umplut se pune cîte o măslină.
Se servește imediat.




Ouă Umplute cu Ceapă




OUĂ UMPLUTE CU CEAPĂ


Ingrediente

- 6 ouă
- 1 ceapă mică
- 1 ceașcă de ulei
- 1 roșie bine coaptă
- 1 lingură de smîntînă
- sare
- piper măcinat



Mod de preparare


Se toacă ceapa mărunt, apoi se călește în ulei.
Din cînd în cînd se pune cîte o lingură de apă,
pentru ca ceapa să se înmoaie bine.
Roșia se curăță de coajă, se taie felii subțiri și se
pun peste ceapă cînd aceasta a devenit sticloasă.
Se lasă amestecul să scadă bine, după care se răstoarnă
într-o farfurie adîncă și se amestecă cu gălbenușurile
bine fărîmițate.
Peste amestec se pune o lingură de smîntînă, se sărează
și se pipărează după gust, după care se umplu jumătățile
de albuș.
Se ornează un platou cu frunze de andive sau de salată
verde, iar peste fiecare ou umplut se pune cîte o măslină.
Se servește imediat.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții