Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Omletă Franțuzească
OMLETĂ FRANȚUZEASCĂ
Ingrediente
- 100 g slănină
- 4 cartofi fierți în coajă
- 1 ceașcă mică de ulei
- sare
- 6 ouă crude
- 100 g șvaițer
- piper măcinat
Mod de preparare
Se curăță cartofii de coajă și se taie felii subțiri.
Într-o cratiță emailată, mai mare, se pune o ceașcă
de ulei, apoi se pun cartofii împreună cu slănina
tăiată fîșii subțiri.
Se lasă pînă se rumenesc cartofii, apoi se scoate totul
pe o farfurie.
Din cele 6 ouă, bătute bine împreună cu șvaițerul tăiat
cubulețe mici, sărate și piperate după gust, se face
omletă care se prăjește în uleiul rămas de la cartofi.
Omleta se întoarce cu atenție ca să nu se rupă, apoi se
scoate cînd s-a rumenit pe ambele părți, pe un platou mare.
Se pune deasupra amestecul de cartofi și slănină
prăjită, se rulează și se taie felii groase, care se servesc
calde, alături de castraveți murați sau salată de sezon.
Omletă Franțuzească
OMLETĂ FRANȚUZEASCĂ
Ingrediente
- 100 g slănină
- 4 cartofi fierți în coajă
- 1 ceașcă mică de ulei
- sare
- 6 ouă crude
- 100 g șvaițer
- piper măcinat
Mod de preparare
Se curăță cartofii de coajă și se taie felii subțiri.
Într-o cratiță emailată, mai mare, se pune o ceașcă
de ulei, apoi se pun cartofii împreună cu slănina
tăiată fîșii subțiri.
Se lasă pînă se rumenesc cartofii, apoi se scoate totul
pe o farfurie.
Din cele 6 ouă, bătute bine împreună cu șvaițerul tăiat
cubulețe mici, sărate și piperate după gust, se face
omletă care se prăjește în uleiul rămas de la cartofi.
Omleta se întoarce cu atenție ca să nu se rupă, apoi se
scoate cînd s-a rumenit pe ambele părți, pe un platou mare.
Se pune deasupra amestecul de cartofi și slănină
prăjită, se rulează și se taie felii groase, care se servesc
calde, alături de castraveți murați sau salată de sezon.
Omletă Elvețiană
OMLETĂ ELVEȚIANĂ
Ingrediente
- 4 ouă crude
- 1 linguriță de făină
- 1 ceașcă de lapte
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper măcinat
- 2 - 3 fire de usturoi
- 1 eoșie
- 1 ceapă de apă
Mod de preparare
Se călește ceapa în ulei împreună cu cîteva fire de usturoi
tocate mărunt, iar cînd amestecul este bine înmuiat se
adaugă roșia curățată de coajă și tăiată felii subțiri.
Se scade amestecul bine și, cînd este gata, se ia cratița
de pe foc.
Din ouăle bătute bine cu o linguriță de făină și o ceașcă
de lapte, se face o omletă care se prăjește în uleiul încins.
Cînd omleta este gata, se scoate pe un platou, se rulează
și se taie felii groase, peste care se toarnă sosul de ceapă.
Omleta se servește cu castraveți murați sau gogoșari în oțet.
Omletă Elvețiană
OMLETĂ ELVEȚIANĂ
Ingrediente
- 4 ouă crude
- 1 linguriță de făină
- 1 ceașcă de lapte
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper măcinat
- 2 - 3 fire de usturoi
- 1 eoșie
- 1 ceapă de apă
Mod de preparare
Se călește ceapa în ulei împreună cu cîteva fire de usturoi
tocate mărunt, iar cînd amestecul este bine înmuiat se
adaugă roșia curățată de coajă și tăiată felii subțiri.
Se scade amestecul bine și, cînd este gata, se ia cratița
de pe foc.
Din ouăle bătute bine cu o linguriță de făină și o ceașcă
de lapte, se face o omletă care se prăjește în uleiul încins.
Cînd omleta este gata, se scoate pe un platou, se rulează
și se taie felii groase, peste care se toarnă sosul de ceapă.
Omleta se servește cu castraveți murați sau gogoșari în oțet.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții