Sufleu de Spanac și Smîntînă




SUFLEU DE SPANAC ȘI SMÎNTÎNĂ


Ingrediente


- 4 ouă
- 1 kg de spanac
- sare
- 1 cană mică de smîntînă
- 1 lingură cu telemea rasă


Mod de preparare


Se curăță spanacul frunză cu frunză, se spală în
mai multe ape, și se pune la fiert în apă clocotită
cu sare.
Se pune într-o cratiță deoparte și se sparg ouăle pe rînd.
Gălbenușurile se amestecă cu spanacul, iar albușurile
se bat spumă tare.
Se sărează după gust, se adaugă albușurile și se amestecă
ușor cu o lingură, de jos în sus.
Se unge o formă cu unt, după care se răstoarnă compoziția
și se introduce forma în cuptorul cald, pentru o oră, la
foc potrivit.
Se scoate, se taie sufleul cît este cald și se servește
ca un fel de mîncare.



Sufleu de Spanac și Smîntînă




SUFLEU DE SPANAC ȘI SMÎNTÎNĂ


Ingrediente


- 4 ouă
- 1 kg de spanac
- sare
- 1 cană mică de smîntînă
- 1 lingură cu telemea rasă


Mod de preparare


Se curăță spanacul frunză cu frunză, se spală în
mai multe ape, și se pune la fiert în apă clocotită
cu sare.
Se pune într-o cratiță deoparte și se sparg ouăle pe rînd.
Gălbenușurile se amestecă cu spanacul, iar albușurile
se bat spumă tare.
Se sărează după gust, se adaugă albușurile și se amestecă
ușor cu o lingură, de jos în sus.
Se unge o formă cu unt, după care se răstoarnă compoziția
și se introduce forma în cuptorul cald, pentru o oră, la
foc potrivit.
Se scoate, se taie sufleul cît este cald și se servește
ca un fel de mîncare.



Sufleu de Cașcaval




SUFLEU DE CAȘCAVAL


Ingrediente


- 250 g cașcaval sau telemea
- 6 ouă
- 1 cană de lapte
- 1 lingură de făină
- 2 linguri de unt
- sare



Mod de preparare


Se desface făina în lapte, se amestecă cu gălbenușurile
puse pe rînd, cu cașcavalul dat pe răzătoare și se
omogenizează amestecul.
Se bat albușurile spumă tare, se toarnă peste compoziție,
se amestecă cu furculița de jos în sus și se răstoarnă
într-o tavă unsă cu două linguri de unt.
Forma se introduce în cuptorul fierbinte pentru o oră,
după care se scoate, se taie sufleul felii groase și se
servește cald.
Dacă este nevoie, înainte de a introduce forma la cuptor,
se sărează amestecul.
Sufleul își pierde forma frumoasă foarte repede, de aceea
nu se servește de pe o zi pe alta.




Sufleu de Cașcaval




SUFLEU DE CAȘCAVAL


Ingrediente


- 250 g cașcaval sau telemea
- 6 ouă
- 1 cană de lapte
- 1 lingură de făină
- 2 linguri de unt
- sare



Mod de preparare


Se desface făina în lapte, se amestecă cu gălbenușurile
puse pe rînd, cu cașcavalul dat pe răzătoare și se
omogenizează amestecul.
Se bat albușurile spumă tare, se toarnă peste compoziție,
se amestecă cu furculița de jos în sus și se răstoarnă
într-o tavă unsă cu două linguri de unt.
Forma se introduce în cuptorul fierbinte pentru o oră,
după care se scoate, se taie sufleul felii groase și se
servește cald.
Dacă este nevoie, înainte de a introduce forma la cuptor,
se sărează amestecul.
Sufleul își pierde forma frumoasă foarte repede, de aceea
nu se servește de pe o zi pe alta.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții