Sufleu de Morcovi



SUFLEU DE MORCOVI


Ingrediente

- 1 kg de morcovi
- 1 cană de smîntînă
- 100 g unt
- 3 linguri de pesmet
- 4 ouă
- sare



Mod de preparare


Se spală morcovii, se curăță de coajă, se taie rondele
și se pun la fiert în apă caldă cu sare.
Cînd sînt fierbinți, se scot și se trec prin sită sau se
mixează.
Se amestecă cu jumătate cantitate de unt, o lingură
de pesmet, smîntînă și gălbenușurile puse pe rînd.
Amestecul se omogenizează, se potrivește de sare, se
pune într-o formă unsă cu unt mult și se presară cu
pesmet, se acoperă cu albușurile bătute spumă tare și
se încorporează cu o furculiță, amestecînd de jos în sus.
Forma se introduce în cuptorul cald, la foc potrivit și
se coace sufleul trei sferturi de oră.





Sufleu de Morcovi



SUFLEU DE MORCOVI


Ingrediente

- 1 kg de morcovi
- 1 cană de smîntînă
- 100 g unt
- 3 linguri de pesmet
- 4 ouă
- sare



Mod de preparare


Se spală morcovii, se curăță de coajă, se taie rondele
și se pun la fiert în apă caldă cu sare.
Cînd sînt fierbinți, se scot și se trec prin sită sau se
mixează.
Se amestecă cu jumătate cantitate de unt, o lingură
de pesmet, smîntînă și gălbenușurile puse pe rînd.
Amestecul se omogenizează, se potrivește de sare, se
pune într-o formă unsă cu unt mult și se presară cu
pesmet, se acoperă cu albușurile bătute spumă tare și
se încorporează cu o furculiță, amestecînd de jos în sus.
Forma se introduce în cuptorul cald, la foc potrivit și
se coace sufleul trei sferturi de oră.





Sufleu de Creier



SUFLEU DE CREIER


Ingrediente

- 1 creier de vită sau de porc
- 4 ouă
- 3 linguri de unt
- sare
- 3 linguri de făină
- 1/2 litru de lapte dulce
- 1 ceapă
- 1 morcov
- piper măcinat


Mod de preparare


Se ține creierul în apă rece, se curăță de pielițe și se
pune să fiarbă în apă caldă cu sare.
Cînd este gata, se scoate, se mai spală o dată și se
înlătură restul de pielițe, apoi se taie cubulețe și se
lasă într-o farfurie adîncă.
Separat se face un sos alb din : trei linguri de unt,
amestecat cu trei linguri de făină și subțiat cu jumătate
litru de lapte.
Ciulamaua se sărează și se piperează după gust.
Se poate îngroșa cu un morcov fiert și zdrobit bine
cu furculița.
Ceapa se pune la fiert cu creierul și cîteba boabe
de piper.
Cînd ciulamaua s-a răcit puțin, se toarnă peste creier,
se pune gălbenușurile pe rînd și se încorporează bine.
Cînd amestecul este omogen, se adaugă și albușurile
bătute spumă.
Se răstoarnă compoziția într-o formă unsă cu unt și
se introduce forma în cuptorul cald, pentru trei sferturi
de oră.




Sufleu de Creier



SUFLEU DE CREIER


Ingrediente

- 1 creier de vită sau de porc
- 4 ouă
- 3 linguri de unt
- sare
- 3 linguri de făină
- 1/2 litru de lapte dulce
- 1 ceapă
- 1 morcov
- piper măcinat


Mod de preparare


Se ține creierul în apă rece, se curăță de pielițe și se
pune să fiarbă în apă caldă cu sare.
Cînd este gata, se scoate, se mai spală o dată și se
înlătură restul de pielițe, apoi se taie cubulețe și se
lasă într-o farfurie adîncă.
Separat se face un sos alb din : trei linguri de unt,
amestecat cu trei linguri de făină și subțiat cu jumătate
litru de lapte.
Ciulamaua se sărează și se piperează după gust.
Se poate îngroșa cu un morcov fiert și zdrobit bine
cu furculița.
Ceapa se pune la fiert cu creierul și cîteba boabe
de piper.
Cînd ciulamaua s-a răcit puțin, se toarnă peste creier,
se pune gălbenușurile pe rînd și se încorporează bine.
Cînd amestecul este omogen, se adaugă și albușurile
bătute spumă.
Se răstoarnă compoziția într-o formă unsă cu unt și
se introduce forma în cuptorul cald, pentru trei sferturi
de oră.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții