Sufleu de Mere




SUFLEU DE MERE


Ingrediente

- 10 mere acrișoare
- 1/2 lămîie
- 4 linguri de zahăr farin
- 6 albușuri



Mod de preparare


Se curăță merele de coajă, se taie felii și se pun să fiarbă
acoperite de apă.
Se fierb împreună cu semințele, care ajută să se lege ca
o marmeladă.
Merele se acresc cu zeama de la jumătate de lămîie și se
parfumează cu coajă de lămîie.
Se ia cratița de pe foc, se lasă să se răcească, după care
se trece amestecul prin sită.
Peste amestec se pun albușurile bătute spumă tare cu
patru linguri de zahăr farin.
Sufleul se pune într-o formă unsă cu unt și se introduc
în cuptorul încins, pentru o jumătate de oră.
Se servește cald, presărat cu zahăr farin.




Sufleu de Mere




SUFLEU DE MERE


Ingrediente

- 10 mere acrișoare
- 1/2 lămîie
- 4 linguri de zahăr farin
- 6 albușuri



Mod de preparare


Se curăță merele de coajă, se taie felii și se pun să fiarbă
acoperite de apă.
Se fierb împreună cu semințele, care ajută să se lege ca
o marmeladă.
Merele se acresc cu zeama de la jumătate de lămîie și se
parfumează cu coajă de lămîie.
Se ia cratița de pe foc, se lasă să se răcească, după care
se trece amestecul prin sită.
Peste amestec se pun albușurile bătute spumă tare cu
patru linguri de zahăr farin.
Sufleul se pune într-o formă unsă cu unt și se introduc
în cuptorul încins, pentru o jumătate de oră.
Se servește cald, presărat cu zahăr farin.




Sufleu de Fructe



SUFLEU DE FRUCTE


Ingrediente

- 1/2 smîntînă
- 1/2 lămîie
- 10 ouă
- 6 biscuiți pisați
- 1 kg fructe de sezon
- zahăr



Mod de preparare

Se dau biscuiții pe răzătoarea mică, se pun într-un
castron adînc, se amestecă cu gălbenușurile bătute
bine și cu smîntînă în care s-a ras coaja de la o
jumătate de lămîie.
În smîntînă se adaugă zahăr, după gust.
Fructele de preferință cireșe, vișine sau caise, se spală,
se curăță de sîmburi și de codițe, se scurg și se pun în
formă unsă cu unt.
Peste fructe se așază amestecul preparat mai înainte și totul
se acoperă cu albușurile bătute tare.
Se introduce forma la cuptorul încins și se ține jumătate
de oră la foc iute.
Sufleul se servește cald.






Sufleu de Fructe



SUFLEU DE FRUCTE


Ingrediente

- 1/2 smîntînă
- 1/2 lămîie
- 10 ouă
- 6 biscuiți pisați
- 1 kg fructe de sezon
- zahăr



Mod de preparare

Se dau biscuiții pe răzătoarea mică, se pun într-un
castron adînc, se amestecă cu gălbenușurile bătute
bine și cu smîntînă în care s-a ras coaja de la o
jumătate de lămîie.
În smîntînă se adaugă zahăr, după gust.
Fructele de preferință cireșe, vișine sau caise, se spală,
se curăță de sîmburi și de codițe, se scurg și se pun în
formă unsă cu unt.
Peste fructe se așază amestecul preparat mai înainte și totul
se acoperă cu albușurile bătute tare.
Se introduce forma la cuptorul încins și se ține jumătate
de oră la foc iute.
Sufleul se servește cald.






Postare

  ANPC Termeni și Condiții