Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Budincă de Ficat
BUDINCĂ DE FICAT
Ingrediente
- 250 g ficat de porc sau de pasăre
- 250 g carne tocată
- 1 cană de smîntînă
- 3 ouă
- 1/2 franzelă
- sare
- verdeață tocată
- piper măcinat sau mentă pisată
Mod de preparare
Se curăță ficatul de pielițe, se dă prin mașina de tocat
și se amestecă cu carnea tocată.
Se adaugă o lingură de ulei, apoi franzela fărămițată
bine, se omogenizează amestecul, se adaugă gălbenușurile
unul cîte unul, se sărează și se piperează după gust.
Se pune verdeață tocată fin și se subțiază amestecul
cu smîntînă.
Cînd totul este gata, se bat albușurile spumă, se toarnă
deasupra, se mai amestecă o dată și se toarnă compoziția
într-o formă unsă cu unt.
Se introduce forma în cuptorul încins bine și se coace
la foc potrivit 45 de minute.
Budinca se servește caldă, cu salată de sezon.
Budincă de Ficat
BUDINCĂ DE FICAT
Ingrediente
- 250 g ficat de porc sau de pasăre
- 250 g carne tocată
- 1 cană de smîntînă
- 3 ouă
- 1/2 franzelă
- sare
- verdeață tocată
- piper măcinat sau mentă pisată
Mod de preparare
Se curăță ficatul de pielițe, se dă prin mașina de tocat
și se amestecă cu carnea tocată.
Se adaugă o lingură de ulei, apoi franzela fărămițată
bine, se omogenizează amestecul, se adaugă gălbenușurile
unul cîte unul, se sărează și se piperează după gust.
Se pune verdeață tocată fin și se subțiază amestecul
cu smîntînă.
Cînd totul este gata, se bat albușurile spumă, se toarnă
deasupra, se mai amestecă o dată și se toarnă compoziția
într-o formă unsă cu unt.
Se introduce forma în cuptorul încins bine și se coace
la foc potrivit 45 de minute.
Budinca se servește caldă, cu salată de sezon.
Budincă de Ceapă
BUDINCĂ DE CEAPĂ
Ingrediente
- 100 g margarină
- 3 linguri de apă rece
- 1 lingură de oțet ( pentru cocă )
- 500 g ceapă
- 100 g unt
- 400 ml smîntînă
- 4 ouă
- verdeață tocată
- sare
- piper măcinat
- făină
Mod de preparare
Se freacă margarina spumă și se amestecă cu apă și oțet.
Se cerne făină, se adaugă în ploaie și se frămîntă un
aluat elastic din care se întinde foaie subțire pe pereții
unei forme de sticlă incasabilă sau de inox.
Separat se pregătește compoziția.
Se taie ceapa peștișori, se călește în unt, pînă cînd a
devenit sticloasă.
Se lasă să se răcească, apoi se amestecă cu gălbenușurile
puse pe rînd, se sărează și se piperează după gust.
Albușurile se bat spumă, se pun peste ceapă, se adaugă
verdeața tocată și smîntînă.
Se omogenizează totul, se răstoarnă în forma tapetată
cu aluat și se întorc marginile peste umplutură.
Se introduce forma în cuptorul încălzit bine și se coace
45 de minute la foc potrivit.
Se scoate cînd s-a rumenit ușor, se lasă să se răcească
și se taie felii groase.
Se servește acoperită cu sos picant de roșii.
Budincă de Ceapă
BUDINCĂ DE CEAPĂ
Ingrediente
- 100 g margarină
- 3 linguri de apă rece
- 1 lingură de oțet ( pentru cocă )
- 500 g ceapă
- 100 g unt
- 400 ml smîntînă
- 4 ouă
- verdeață tocată
- sare
- piper măcinat
- făină
Mod de preparare
Se freacă margarina spumă și se amestecă cu apă și oțet.
Se cerne făină, se adaugă în ploaie și se frămîntă un
aluat elastic din care se întinde foaie subțire pe pereții
unei forme de sticlă incasabilă sau de inox.
Separat se pregătește compoziția.
Se taie ceapa peștișori, se călește în unt, pînă cînd a
devenit sticloasă.
Se lasă să se răcească, apoi se amestecă cu gălbenușurile
puse pe rînd, se sărează și se piperează după gust.
Albușurile se bat spumă, se pun peste ceapă, se adaugă
verdeața tocată și smîntînă.
Se omogenizează totul, se răstoarnă în forma tapetată
cu aluat și se întorc marginile peste umplutură.
Se introduce forma în cuptorul încălzit bine și se coace
45 de minute la foc potrivit.
Se scoate cînd s-a rumenit ușor, se lasă să se răcească
și se taie felii groase.
Se servește acoperită cu sos picant de roșii.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții