Budincă de Cireșe




BUDINCĂ DE CIREȘE


Ingrediente

- 1/2 kg cireșe fără sîmburi
- 100 g zahăr
- 1/2 lămîie
- 1 franzelă
- 4 gălbenușuri
- 1 cană lapte dulce
- zahăr vanilat
- 4 albușuri
- 1 lingură de unt

Mod de preparare


Se taie franzela felii și se înmoaie în lapte cald, după
care se scoate miezul, se stoarce în mînă și se fărîmițează
cu o furculiță.
Se amestecă cu untul încălzit.
Separat se amestecă gălbenușurile cu 100 g zahăr tos,
coaja de la jumătate de lămîie, un plic zahăr vanilinat,
un praf de sare și zeamă de lămîie după gust.
Crema obținută se amestecă cu miezul de franzelă și cu
cireșele spălate și fără sîmburi.
Cînd amestecul este omogen, se răstoarnă într-o formă
unsă cu unt, care se introduce în cuptorul bine încălzit,
după ce s-au pus deasupra albușurile bătute spumă tare.
Budinca se coace la foc potrivit o jumătate de oră, se
scoate și se lasă să se răcească, apoi se taie felii și se
pudrează cu zahăr farin.







Budincă de Cireșe




BUDINCĂ DE CIREȘE


Ingrediente

- 1/2 kg cireșe fără sîmburi
- 100 g zahăr
- 1/2 lămîie
- 1 franzelă
- 4 gălbenușuri
- 1 cană lapte dulce
- zahăr vanilat
- 4 albușuri
- 1 lingură de unt

Mod de preparare


Se taie franzela felii și se înmoaie în lapte cald, după
care se scoate miezul, se stoarce în mînă și se fărîmițează
cu o furculiță.
Se amestecă cu untul încălzit.
Separat se amestecă gălbenușurile cu 100 g zahăr tos,
coaja de la jumătate de lămîie, un plic zahăr vanilinat,
un praf de sare și zeamă de lămîie după gust.
Crema obținută se amestecă cu miezul de franzelă și cu
cireșele spălate și fără sîmburi.
Cînd amestecul este omogen, se răstoarnă într-o formă
unsă cu unt, care se introduce în cuptorul bine încălzit,
după ce s-au pus deasupra albușurile bătute spumă tare.
Budinca se coace la foc potrivit o jumătate de oră, se
scoate și se lasă să se răcească, apoi se taie felii și se
pudrează cu zahăr farin.







Budincă de Caise




BUDINCĂ DE CAISE


Ingrediente

- 3 linguri de zahăr tos
- 3 linguri de unt
- 3 gălbenușuri
- un praf de sare
- zahăr vanilat
- 400 g gem de caise
- 250 g făină
- 3 linguri zahăr farin



Mod de preparare


Se freacă spumă untul cu zahărul și gălbenușurile
pînă cînd devine totul o pastă omogenă.
Se adaugă un praf de sare, apoi făina proaspăt cernută.
Se frămîntă un aluat elastic, care se împarte în două
părți egale.
Se întinde o foaie și se pune într-o formă tapetată cu
făină, se pune gem de caise deasupra și se acoperă cu
altă foaie întinsă din restul de aluat.
Se coace budinca la foc potrivit o oră, după care se
lasă să se răcească ușor și pudrează cu zahăr farin.
Se servește tăiată în forme geometrice.





Budincă de Caise




BUDINCĂ DE CAISE


Ingrediente

- 3 linguri de zahăr tos
- 3 linguri de unt
- 3 gălbenușuri
- un praf de sare
- zahăr vanilat
- 400 g gem de caise
- 250 g făină
- 3 linguri zahăr farin



Mod de preparare


Se freacă spumă untul cu zahărul și gălbenușurile
pînă cînd devine totul o pastă omogenă.
Se adaugă un praf de sare, apoi făina proaspăt cernută.
Se frămîntă un aluat elastic, care se împarte în două
părți egale.
Se întinde o foaie și se pune într-o formă tapetată cu
făină, se pune gem de caise deasupra și se acoperă cu
altă foaie întinsă din restul de aluat.
Se coace budinca la foc potrivit o oră, după care se
lasă să se răcească ușor și pudrează cu zahăr farin.
Se servește tăiată în forme geometrice.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții