Budincă de Mere



BUDINCĂ DE MERE


Ingrediente

- 8 - 10 mere
- 4 linguri de zahăr tos
- 1/2 franzelă
- 1 cană de lapte cald
- 200 g unt
- un praf de sare
- 4 ouă
- vanilie sau rom
- 10 nuci măcinate


Mod de preparare


Se aleg mere sănătoase, se curăță de coajă și de semințe,
apoi se taie felii groase de 1 cm.
Se acoperă cu zahăr tos și se lasă, stropite cu o lingură de
rom, la rece.
Franzela se taie felii groase, se opărește cu lapte clocotit,
se parfumează cu vanilie și se lasă să se răcească.
Separat se face o cremă din unt, trei linguri de zahăr și
patru gălbenușuri.
Crema se amestecă cu feliile de măr și cu feliile de franzelă,
se pun într-un vas adînc și se acoperă compoziția cu
albușurile bătute spumă tare.
Se omogenizează și se introduce budinca în cuptorul cald,
unde se coace 1/2 oră.





Budincă de Mere



BUDINCĂ DE MERE


Ingrediente

- 8 - 10 mere
- 4 linguri de zahăr tos
- 1/2 franzelă
- 1 cană de lapte cald
- 200 g unt
- un praf de sare
- 4 ouă
- vanilie sau rom
- 10 nuci măcinate


Mod de preparare


Se aleg mere sănătoase, se curăță de coajă și de semințe,
apoi se taie felii groase de 1 cm.
Se acoperă cu zahăr tos și se lasă, stropite cu o lingură de
rom, la rece.
Franzela se taie felii groase, se opărește cu lapte clocotit,
se parfumează cu vanilie și se lasă să se răcească.
Separat se face o cremă din unt, trei linguri de zahăr și
patru gălbenușuri.
Crema se amestecă cu feliile de măr și cu feliile de franzelă,
se pun într-un vas adînc și se acoperă compoziția cu
albușurile bătute spumă tare.
Se omogenizează și se introduce budinca în cuptorul cald,
unde se coace 1/2 oră.





Budincă de Lămîie




BUDINCĂ DE LĂMÎIE


Ingrediente

- 4 ouă întregi
- 4 linguri de zahăr farin
- 1 lămîie
- 1 lingură de făină
- 1 lingură de rom
- 1 lingură de pesmet


Mod de preparare


Se separă gălbenușurile și se freacă bine cu patru linguri
de zahăr farin.
Se adaugă o lingură de făină și se omogenizează cu grijă,
să nu se facă cocoloașe.
Lămîia se fierbe cu puțină apă, se taie bucățele mici și se
pune peste cremă.
Se parfumează cu o lingură de rom.
Peste cremă se adaugă albușurile bătute spumă, se omogenizează
ușor și se toarnă compoziția într-o formă unsă cu unt și
tapetată cu pesmet.
Budinca se coace la foc potrivit, o jumătate de oră, după care
se scoate, se pudrează și se răcește ușor, înainte de a o tăia în felii.




Budincă de Lămîie




BUDINCĂ DE LĂMÎIE


Ingrediente

- 4 ouă întregi
- 4 linguri de zahăr farin
- 1 lămîie
- 1 lingură de făină
- 1 lingură de rom
- 1 lingură de pesmet


Mod de preparare


Se separă gălbenușurile și se freacă bine cu patru linguri
de zahăr farin.
Se adaugă o lingură de făină și se omogenizează cu grijă,
să nu se facă cocoloașe.
Lămîia se fierbe cu puțină apă, se taie bucățele mici și se
pune peste cremă.
Se parfumează cu o lingură de rom.
Peste cremă se adaugă albușurile bătute spumă, se omogenizează
ușor și se toarnă compoziția într-o formă unsă cu unt și
tapetată cu pesmet.
Budinca se coace la foc potrivit, o jumătate de oră, după care
se scoate, se pudrează și se răcește ușor, înainte de a o tăia în felii.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții