Budincă de Varză




BUDINCĂ DE VARZĂ


Ingrediente


- 2 kg de varză
- 1 ceapă de apă
- 2 ouă
- sare
- piper măcinat
- verdeață tocată
- 2 felii de pîine
- 1 ceașcă de ulei
- 2 linguri de unt
- 500 g carne tocată



Mod de preparare


Se scot foile mari de varză de pe deasupra și se opăresc
în apă clocotită cu sare.
Miezul celor două verze se toacă fideluță, se freacă cu
sare se spală în apă rece.
Se scurge bine, după care se călește împreună cu o ceapă
mare tocată mărunt, într-o ceașcă de ulei.
Se lasă focul mic și se călește varza pînă se înmoaie bine.
Cînd este gata, se ia cratița de pe foc, se răcește compoziția,
apoi se amestecă cu carnea tocată.
Peste amestec se pun cele două ouă bătute spumă, miezul
de pîine înmuiat în apă fărîmițat bine, verdeață tocată, sare
și piper măcinat.
Se unge o formă cu două linguri de unt, se așază foile de
varză opărite jur-împrejur, apoi se răstoarnă amestecul.
Se întorc foile peste compoziție, se introduce forma în cuptorul
încins și se coace budinca la foc potrivit o oră.
Se scoate cînd frunzele s-au ars ușor, se lasă să se răcească,
apoi se scot foile de deasupra și se taie budinca felii groase.
Se servește caldă, cu pîine proaspătă.






Budincă de Varză




BUDINCĂ DE VARZĂ


Ingrediente


- 2 kg de varză
- 1 ceapă de apă
- 2 ouă
- sare
- piper măcinat
- verdeață tocată
- 2 felii de pîine
- 1 ceașcă de ulei
- 2 linguri de unt
- 500 g carne tocată



Mod de preparare


Se scot foile mari de varză de pe deasupra și se opăresc
în apă clocotită cu sare.
Miezul celor două verze se toacă fideluță, se freacă cu
sare se spală în apă rece.
Se scurge bine, după care se călește împreună cu o ceapă
mare tocată mărunt, într-o ceașcă de ulei.
Se lasă focul mic și se călește varza pînă se înmoaie bine.
Cînd este gata, se ia cratița de pe foc, se răcește compoziția,
apoi se amestecă cu carnea tocată.
Peste amestec se pun cele două ouă bătute spumă, miezul
de pîine înmuiat în apă fărîmițat bine, verdeață tocată, sare
și piper măcinat.
Se unge o formă cu două linguri de unt, se așază foile de
varză opărite jur-împrejur, apoi se răstoarnă amestecul.
Se întorc foile peste compoziție, se introduce forma în cuptorul
încins și se coace budinca la foc potrivit o oră.
Se scoate cînd frunzele s-au ars ușor, se lasă să se răcească,
apoi se scot foile de deasupra și se taie budinca felii groase.
Se servește caldă, cu pîine proaspătă.






Budincă de Tăiței cu Carne




BUDINCĂ DE TĂIȚEI CU CARNE


Ingrediente


- 500 g carne tocată
- 300 g tăiței
- 2 linguri de bulion
- 1 cană de supă
- 2 ouă
- verdeață tocată
- 2 linguri de unt
- sare
- piper măcinat



Mod de preparare


Se curăță carnea de pielițe, se spală și se dă prin mașina de tocat.
Se călește cu o lingură de unt, se amestecă cu bulion, sare, piper
măcinat și verdeață tocată mărunt.
Amestecul se omogenizează cu un ou crud și  se lasă în farfurie.
Separat se fierb tăițeii jumătate de oră în apă cu sare, se scot și
se spală cu apă rece, după care se scurg bine.
Se unge o formă cu unt, se pune un strat de tăiței, se așază carnea,
apoi restul de tăiței se amestecă cu un ou bătut spumă și o cană
de supă și se răstoarnă peste budincă.
Budinca se coace la foc potrivit o oră.
Se scoate și se lasă să se răcească puțin, după care se taie felii
groase și se servește caldă, asortată cu legume de sezon.




Budincă de Tăiței cu Carne




BUDINCĂ DE TĂIȚEI CU CARNE


Ingrediente


- 500 g carne tocată
- 300 g tăiței
- 2 linguri de bulion
- 1 cană de supă
- 2 ouă
- verdeață tocată
- 2 linguri de unt
- sare
- piper măcinat



Mod de preparare


Se curăță carnea de pielițe, se spală și se dă prin mașina de tocat.
Se călește cu o lingură de unt, se amestecă cu bulion, sare, piper
măcinat și verdeață tocată mărunt.
Amestecul se omogenizează cu un ou crud și  se lasă în farfurie.
Separat se fierb tăițeii jumătate de oră în apă cu sare, se scot și
se spală cu apă rece, după care se scurg bine.
Se unge o formă cu unt, se pune un strat de tăiței, se așază carnea,
apoi restul de tăiței se amestecă cu un ou bătut spumă și o cană
de supă și se răstoarnă peste budincă.
Budinca se coace la foc potrivit o oră.
Se scoate și se lasă să se răcească puțin, după care se taie felii
groase și se servește caldă, asortată cu legume de sezon.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții