Budincă Dulce de Pîine



BUDINCĂ DULCE DE PÎINE


Ingrediente

- 1/2 l lapte
- 1 franzelă mijlocie
- 2 ouă
- 100 g de stafide
- vanilie
- 4- 5 linguri de zahăr tos
- 2 linguri de rom


Mod de preparare

Se opărește miezul unei franzele cu lapte clocotit,
îndulcit și vanilat după gust și se lasă să se răcească
un sfert de oră.
Se adaugă apoi cele două ouă și o mînă de stafide
spălate și parfumate cu rom.
Amestecul se omogenizează, se toarnă într-o formă
unsă cu unt și tapetată cu făină și se ține forma în
cuptor, la foc potrivit, o oră.
Cînd s-a rumenit ușor, se scoate, se răcește în formă
și se pudrează cu zahăr farin.
Se taie felii groase și se servește caldă, sau rece.






Budincă Dulce de Pîine



BUDINCĂ DULCE DE PÎINE


Ingrediente

- 1/2 l lapte
- 1 franzelă mijlocie
- 2 ouă
- 100 g de stafide
- vanilie
- 4- 5 linguri de zahăr tos
- 2 linguri de rom


Mod de preparare

Se opărește miezul unei franzele cu lapte clocotit,
îndulcit și vanilat după gust și se lasă să se răcească
un sfert de oră.
Se adaugă apoi cele două ouă și o mînă de stafide
spălate și parfumate cu rom.
Amestecul se omogenizează, se toarnă într-o formă
unsă cu unt și tapetată cu făină și se ține forma în
cuptor, la foc potrivit, o oră.
Cînd s-a rumenit ușor, se scoate, se răcește în formă
și se pudrează cu zahăr farin.
Se taie felii groase și se servește caldă, sau rece.






Budincă de Orez



BUDINCĂ DE OREZ


Ingrediente

- 1 l lapte nefiert
- 4 ouă
- 1/2 lămîie
- 200 g orez
- vanilie
- 2 linguri de pesmet
- 1 lingură de unt
- zahăr farin


Mod de preparare


Se alege orezul, se spală în mai multe ape reci și se
pune într-o cratiță emailată, acoperit cu apă caldă.
Se lasă să dea cîteva clocote, se scurge apa și se pune
peste orez lapte dulce, nefiert.
Se fierbe la foc mic trei sferturi de oră, cu un praf de sare
și o lingură de zahăr.
Cînd amestecul începe să forfotească, se adaugă restul
de zahăr și se ia cratița de pe foc.
Se răcește într-o cratiță mai mare cu apă rece, se adaugă
patru gălbenușuri puse unul cîte unul, se rade deasupra
coaja de la jumătate de lămîie, se parfumează cu zahăr
vanilinat și se amestecă totul cu albușurile bătute spumă.
Se unge o formă rotundă cu o lingură de unt și se tapetează
cu pesmet, se răstoarnă orezul și se introduce forma în
cuptorul cald.
Se coace la foc potrivit trei sferturi de oră, se răcește în
formă și se pudrează cu zahăr farin.
Se servește tăiată felii groase, cu sirop de fructe, cu dulceașă
sau cu șodou de vin.




Budincă de Orez



BUDINCĂ DE OREZ


Ingrediente

- 1 l lapte nefiert
- 4 ouă
- 1/2 lămîie
- 200 g orez
- vanilie
- 2 linguri de pesmet
- 1 lingură de unt
- zahăr farin


Mod de preparare


Se alege orezul, se spală în mai multe ape reci și se
pune într-o cratiță emailată, acoperit cu apă caldă.
Se lasă să dea cîteva clocote, se scurge apa și se pune
peste orez lapte dulce, nefiert.
Se fierbe la foc mic trei sferturi de oră, cu un praf de sare
și o lingură de zahăr.
Cînd amestecul începe să forfotească, se adaugă restul
de zahăr și se ia cratița de pe foc.
Se răcește într-o cratiță mai mare cu apă rece, se adaugă
patru gălbenușuri puse unul cîte unul, se rade deasupra
coaja de la jumătate de lămîie, se parfumează cu zahăr
vanilinat și se amestecă totul cu albușurile bătute spumă.
Se unge o formă rotundă cu o lingură de unt și se tapetează
cu pesmet, se răstoarnă orezul și se introduce forma în
cuptorul cald.
Se coace la foc potrivit trei sferturi de oră, se răcește în
formă și se pudrează cu zahăr farin.
Se servește tăiată felii groase, cu sirop de fructe, cu dulceașă
sau cu șodou de vin.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții