Clătite cu Unt




CLĂTITE CU UNT


Ingrediente

- 5 linguri de făină
- 1 ceașcă de unt topit
- 2 ouă
- 1 cană de lapte
- 2 linguri de sifon
- sare


 Mod de preparare


Se spală ouăle, se șterg și se sparg într-un vas adînc.
Se pune făina și se subțiază cu lapte.
Se adaugă un praf de sare și 2 linguri de sifon, după
care se fac clătitele în unt topit.
Se unge tigaia cu unt, se acoperă fundul tigăii cu aluat,
se face focul tare și se coc clătitele pe ambele părți.
Clătitele rulate și presărate cu zahăr farin.





Clătite cu Unt




CLĂTITE CU UNT


Ingrediente

- 5 linguri de făină
- 1 ceașcă de unt topit
- 2 ouă
- 1 cană de lapte
- 2 linguri de sifon
- sare


 Mod de preparare


Se spală ouăle, se șterg și se sparg într-un vas adînc.
Se pune făina și se subțiază cu lapte.
Se adaugă un praf de sare și 2 linguri de sifon, după
care se fac clătitele în unt topit.
Se unge tigaia cu unt, se acoperă fundul tigăii cu aluat,
se face focul tare și se coc clătitele pe ambele părți.
Clătitele rulate și presărate cu zahăr farin.





Clătite Frațuzești



CLĂTITE FRNȚUZEȘTI


Ingrediente

- 2 ouă
10 linguri de făină
- 3/4 lapte dulce
- 3 linguri de coniac
- coajă de lămîie rasă
- 4 mere rase
- sare
- 2 linguri zahăr tos
- 3 linguri de ulei



Mod de preparare

Se spală ouăle, se șterg și se sparg într-un vas adînc.
Se adaugă făina în ploaie, se amestecă și se subțiază
amestecul cu lapte dulce.
Cînd amestecul arată ca o smîntînă subțire, se pun
merele rase, care au stat o oră la macerat cu trei
linguri de coniac.
Se adaugă un praf de sare, un pahar mic de apă
minerală, se parfumează cu coajă rasă de lămîie și se
fac clătite în tigaia unsă cu ulei.
Aceste clătite se servesc presărate cu zahăr tos și
rulate sau strînse în patru.






Clătite Frațuzești



CLĂTITE FRNȚUZEȘTI


Ingrediente

- 2 ouă
10 linguri de făină
- 3/4 lapte dulce
- 3 linguri de coniac
- coajă de lămîie rasă
- 4 mere rase
- sare
- 2 linguri zahăr tos
- 3 linguri de ulei



Mod de preparare

Se spală ouăle, se șterg și se sparg într-un vas adînc.
Se adaugă făina în ploaie, se amestecă și se subțiază
amestecul cu lapte dulce.
Cînd amestecul arată ca o smîntînă subțire, se pun
merele rase, care au stat o oră la macerat cu trei
linguri de coniac.
Se adaugă un praf de sare, un pahar mic de apă
minerală, se parfumează cu coajă rasă de lămîie și se
fac clătite în tigaia unsă cu ulei.
Aceste clătite se servesc presărate cu zahăr tos și
rulate sau strînse în patru.






Postare

  ANPC Termeni și Condiții