Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Budincă Roșie
BUDINCĂ ROȘIE
Ingrediente
- 100 g unt
- 1 franzelă
- 1 cană de lapte clocotit
- 1 pahar de vin roșu
- 1 borcan dulceață de vișine
- 2 linguri de zahăr tos
- 2 linguri de zahăr farin
Mod de preparare
Se taie franzela felii potrivit de groase care se prăjesc în unt.
Se așază un strat de felii pe fundul unei forme unse cu unt,
peste care se toarnă jumătate din cantitatea de lapte clocotit.
Peste feliile de franzelă se pune un strat de dulceață de vișine.
Se pune alt strat de felii de franzelă, apoi un strat de dulceață
și se încheie cu felii de franzelă opărite cu lapte clocotit.
Cînd budinca se introduce în cuptor, se acoperă cu un pahar
de vir roșu, bine îndulcit.
Budinca se ține la cuptorul fierbinte o oră, apoi se scoate și se
lasă să se răcească puțin.
Se servește tăiată felii, pudrată cu zahăr farin.
Budincă Roșie
BUDINCĂ ROȘIE
Ingrediente
- 100 g unt
- 1 franzelă
- 1 cană de lapte clocotit
- 1 pahar de vin roșu
- 1 borcan dulceață de vișine
- 2 linguri de zahăr tos
- 2 linguri de zahăr farin
Mod de preparare
Se taie franzela felii potrivit de groase care se prăjesc în unt.
Se așază un strat de felii pe fundul unei forme unse cu unt,
peste care se toarnă jumătate din cantitatea de lapte clocotit.
Peste feliile de franzelă se pune un strat de dulceață de vișine.
Se pune alt strat de felii de franzelă, apoi un strat de dulceață
și se încheie cu felii de franzelă opărite cu lapte clocotit.
Cînd budinca se introduce în cuptor, se acoperă cu un pahar
de vir roșu, bine îndulcit.
Budinca se ține la cuptorul fierbinte o oră, apoi se scoate și se
lasă să se răcească puțin.
Se servește tăiată felii, pudrată cu zahăr farin.
Budincă de Portocale
BUDINCĂ DE PORTOCALE
Ingrediente
- 2 portocale
- 1 pahar de dulceață de portocale
- 100 g de unt
- 2 pahare de făină
- 1 lingură de oțet
- 1 ou
- 4 linguri de pesmet
- rom
- 1 pahar de smîntînă
- sare
Mod de preparare
Se înmoaie untul, la foc mic, și se pune peste făina
proaspătă cernută, împreună cu un praf de sare, o
lingură de oțet și puțină coajă de lămîie.
Se frămîntă un aluat elastic, adunînd mereu aluatul
spre mijloc.
Se împarte aluatul în două și se întinde o foaie subțire
care se pune într-o formă unsă cu o lingură de unt.
Într-un vas adînc se face o cremă din trei gălbenușuri,
un pahar mic de smîntînă, dulceață de portocale și
portocale desfăcute felii.
Amestecul se parfumează cu o lingură de rom.
Se toarnă în forme peste foaia de aluat, se acoperă cu
altă foaie întinsă din aluatul rămas și se coace la cuptor
trei sferturi de oră.
Cînd budinca s-a rumenit ușor, se scoate și se pudrează
cu zahăr farin.
Se taie felii cînd s-a răcit.
Budincă de Portocale
BUDINCĂ DE PORTOCALE
Ingrediente
- 2 portocale
- 1 pahar de dulceață de portocale
- 100 g de unt
- 2 pahare de făină
- 1 lingură de oțet
- 1 ou
- 4 linguri de pesmet
- rom
- 1 pahar de smîntînă
- sare
Mod de preparare
Se înmoaie untul, la foc mic, și se pune peste făina
proaspătă cernută, împreună cu un praf de sare, o
lingură de oțet și puțină coajă de lămîie.
Se frămîntă un aluat elastic, adunînd mereu aluatul
spre mijloc.
Se împarte aluatul în două și se întinde o foaie subțire
care se pune într-o formă unsă cu o lingură de unt.
Într-un vas adînc se face o cremă din trei gălbenușuri,
un pahar mic de smîntînă, dulceață de portocale și
portocale desfăcute felii.
Amestecul se parfumează cu o lingură de rom.
Se toarnă în forme peste foaia de aluat, se acoperă cu
altă foaie întinsă din aluatul rămas și se coace la cuptor
trei sferturi de oră.
Cînd budinca s-a rumenit ușor, se scoate și se pudrează
cu zahăr farin.
Se taie felii cînd s-a răcit.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții