Budincă de Tăiței



BUDINCĂ DE TĂIȚEI


Ingrediente

- 250 g tăiței
- 1 l lapte nefiert
- 5 ouă
- 2 linguri de pesmet
- 100 g zahăr tos
- zahăr vanilat
- 100 g unt
- sare


Mod de preparare


Se pun tăițeii să clocotească în apă cu sare, se scurg și se
pun la fiert în lapte dulce.
Se fierb cînd se înmoaie.
Se răcesc și se scurg.
Separat se freacă 5 gălbenușuri cu 100 g zahăr și 100 g unt
pînă cînd amestecul devine o cremă spumoasă.
Se parfumează crema cu vanilie sau rom, se amestecă
într-un vas adînc cu tăițeii reci.
Se bat gălbenușurile spumă și se pun peste compoziția de
budincă, se omogenizează și se răstoarnă într-o formă
unsă cu unt și tapetată cu pesmet.
Se introduce budinca în cuptorul cald și se coace la foc potrivit
o oră.
Se scoate și se lasă să se răcească, după care se taie felii și
se servește ca desert.





Budincă de Tăiței



BUDINCĂ DE TĂIȚEI


Ingrediente

- 250 g tăiței
- 1 l lapte nefiert
- 5 ouă
- 2 linguri de pesmet
- 100 g zahăr tos
- zahăr vanilat
- 100 g unt
- sare


Mod de preparare


Se pun tăițeii să clocotească în apă cu sare, se scurg și se
pun la fiert în lapte dulce.
Se fierb cînd se înmoaie.
Se răcesc și se scurg.
Separat se freacă 5 gălbenușuri cu 100 g zahăr și 100 g unt
pînă cînd amestecul devine o cremă spumoasă.
Se parfumează crema cu vanilie sau rom, se amestecă
într-un vas adînc cu tăițeii reci.
Se bat gălbenușurile spumă și se pun peste compoziția de
budincă, se omogenizează și se răstoarnă într-o formă
unsă cu unt și tapetată cu pesmet.
Se introduce budinca în cuptorul cald și se coace la foc potrivit
o oră.
Se scoate și se lasă să se răcească, după care se taie felii și
se servește ca desert.





Budincă de Smochine



BUDINCĂ DE SMOCHINE


Ingrediente

- 500 g smochine
- 8 ouă
- 200 g franzelă
- 300 g zahăr
- 1 cană de lapte clocotit


Mod de preparare


Se taie smochinele felii subțiri și se pun într-un vas adînc.
Separat se freacă zahărul cu gălbenușurile și, cînd arată
ca o cremă, se pun deasupra albușurilor bătute spumă tare.
Se amestecă smochinele cu crema, se pun în vasul în care
feliile de franzelă au fost opărite cu lapte clocotit.
Din două linguri de zahăr se obține un strat subțire de zahăr
ars, cu care se tapetează fundul și pereți unei forme rotunde.
Se toarnă compoziția în formă ce se pune într-o cratiță cu apă
care fierbe.
Se fierbe în bain-marie trei sferturi de oră, după care se răstoarnă
pe un platou, se lasă să se răcească și se taie felii.
Budinca se servește călduță, ca desert.






Budincă de Smochine



BUDINCĂ DE SMOCHINE


Ingrediente

- 500 g smochine
- 8 ouă
- 200 g franzelă
- 300 g zahăr
- 1 cană de lapte clocotit


Mod de preparare


Se taie smochinele felii subțiri și se pun într-un vas adînc.
Separat se freacă zahărul cu gălbenușurile și, cînd arată
ca o cremă, se pun deasupra albușurilor bătute spumă tare.
Se amestecă smochinele cu crema, se pun în vasul în care
feliile de franzelă au fost opărite cu lapte clocotit.
Din două linguri de zahăr se obține un strat subțire de zahăr
ars, cu care se tapetează fundul și pereți unei forme rotunde.
Se toarnă compoziția în formă ce se pune într-o cratiță cu apă
care fierbe.
Se fierbe în bain-marie trei sferturi de oră, după care se răstoarnă
pe un platou, se lasă să se răcească și se taie felii.
Budinca se servește călduță, ca desert.






Postare

  ANPC Termeni și Condiții