Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Budincă de Mere cu Pesmet
BUDINCĂ DE MERE CU PESMET
Ingrediente
- 1 kg de mere
- 200 g zahăr tos
- 50 g de pesmet
- 50 g unt
- 2 ouă
- 100 g de stafide
- scorțișoară
- 1 lingură de rom
- sare
Mod de preparare
Se curăță merele de semințe și de coajă, după ce au fost
spălate în apă rece și ținute o oră în apă cu sare.
Sarea nu lasă merele să-și schimbe culoarea cînd vin
în contact cu aerul.
Se dau pe răzătoare și se amestecă cu o cremă obținută
din : două linguri de unt frecat spumă cu 200 g de zahăr
tos, pînă cînd cristalele de zahăr nu se mai simt în compoziție.
Peste cremă se adaugă albușurile bătute spumă și
stafidele care s-au macerat cu o lingură de rom.
Se parfumează cu puțină scorțișoară pisată, apoi se adaugă
pesmetul proaspăt cernut.
Compoziția se răstoarnă într-o formă unsă cu unt și se
coace în cuptor la foc potrivit, trei sferturi de oră.
Se răcește în formă și se taie felii groase.
Se servește cu șodou de vin sau de fructe din dulceață.
Budincă de Mere cu Pesmet
BUDINCĂ DE MERE CU PESMET
Ingrediente
- 1 kg de mere
- 200 g zahăr tos
- 50 g de pesmet
- 50 g unt
- 2 ouă
- 100 g de stafide
- scorțișoară
- 1 lingură de rom
- sare
Mod de preparare
Se curăță merele de semințe și de coajă, după ce au fost
spălate în apă rece și ținute o oră în apă cu sare.
Sarea nu lasă merele să-și schimbe culoarea cînd vin
în contact cu aerul.
Se dau pe răzătoare și se amestecă cu o cremă obținută
din : două linguri de unt frecat spumă cu 200 g de zahăr
tos, pînă cînd cristalele de zahăr nu se mai simt în compoziție.
Peste cremă se adaugă albușurile bătute spumă și
stafidele care s-au macerat cu o lingură de rom.
Se parfumează cu puțină scorțișoară pisată, apoi se adaugă
pesmetul proaspăt cernut.
Compoziția se răstoarnă într-o formă unsă cu unt și se
coace în cuptor la foc potrivit, trei sferturi de oră.
Se răcește în formă și se taie felii groase.
Se servește cu șodou de vin sau de fructe din dulceață.
Budincă de Vin
BUDINCĂ DE VIN
Ingrediente
- 6 ouă
- 4 linguri de pesmet
- 150 g zahăr tos
- 1 cană de vin roșu
- scorțișoară
- 1 pahar de fructe din dulceață
- 1 pahar de frișcă
Mod de preparare
100 g de zahăr se freacă cu șase gălbenușuri pînă
cînd amestecul devine cremă spumoasă.
Se amestecă în cremă trei linguri de pesmet și
albușurile bătute spumă.
Se unge o formă cu unt, se tapetează cu o lingură
de pesmet și apoi se toarnă crema.
Se introduce forma în cuptorul încins și se coace
45 de minute.
Vinul se fierbe cu zahăr și scorțișoară și se toarnă
fierbinte peste budinca tăiată felii groase.
Se garnisește cu fructe din dulceață, se acoperă
feliile de budincă cu frișcă și se servește imediat.
Budincă de Vin
BUDINCĂ DE VIN
Ingrediente
- 6 ouă
- 4 linguri de pesmet
- 150 g zahăr tos
- 1 cană de vin roșu
- scorțișoară
- 1 pahar de fructe din dulceață
- 1 pahar de frișcă
Mod de preparare
100 g de zahăr se freacă cu șase gălbenușuri pînă
cînd amestecul devine cremă spumoasă.
Se amestecă în cremă trei linguri de pesmet și
albușurile bătute spumă.
Se unge o formă cu unt, se tapetează cu o lingură
de pesmet și apoi se toarnă crema.
Se introduce forma în cuptorul încins și se coace
45 de minute.
Vinul se fierbe cu zahăr și scorțișoară și se toarnă
fierbinte peste budinca tăiată felii groase.
Se garnisește cu fructe din dulceață, se acoperă
feliile de budincă cu frișcă și se servește imediat.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții