Clătite Umplute cu Ciuperci



CLĂTITE UMPLUTE CU CIUPERCI


Ingrediente

- 1 ou
- 8 linguri de făină
- 1/2 lapte
- sare
- 200 g ciuperci
- 1 lingură de unt
- 1 cană de sos picant
- piper măcinat
- 1 linguriță de bulion



Mod de preparare

Se curăță ciupercile, se spală în mai multe ape, se taie
feliuțe subțiri, după care se pun într-un vas emailat
împreună cu o lingură de unt, să scadă bine.
Cînd sînt aproape gata, se pune puțină apă peste ele,
se sărează și se piperează după gust.
Se ia apoi cratița de pe foc și se lasă să se răcească.
Se fac clătite din ou, făină lapte dulce și un praf de
sare, se umplu cu ciuperci scăzute bine și se pun într-o
formă unsă cu unt.
Se acoperă cu o cană de sos alb, piperat după gust și
acrit cu puțină zeamă de lămîie.
Se poate folosi sos de roșii picant în locul sosului alb.





Clătite Umplute cu Ciuperci



CLĂTITE UMPLUTE CU CIUPERCI


Ingrediente

- 1 ou
- 8 linguri de făină
- 1/2 lapte
- sare
- 200 g ciuperci
- 1 lingură de unt
- 1 cană de sos picant
- piper măcinat
- 1 linguriță de bulion



Mod de preparare

Se curăță ciupercile, se spală în mai multe ape, se taie
feliuțe subțiri, după care se pun într-un vas emailat
împreună cu o lingură de unt, să scadă bine.
Cînd sînt aproape gata, se pune puțină apă peste ele,
se sărează și se piperează după gust.
Se ia apoi cratița de pe foc și se lasă să se răcească.
Se fac clătite din ou, făină lapte dulce și un praf de
sare, se umplu cu ciuperci scăzute bine și se pun într-o
formă unsă cu unt.
Se acoperă cu o cană de sos alb, piperat după gust și
acrit cu puțină zeamă de lămîie.
Se poate folosi sos de roșii picant în locul sosului alb.





Clătite Pufoase



CLĂTITE PUFOASE


Ingrediente

- 3 ouă
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de zahăr pudră
- 3 linguri de făină
- 1 cană de lapte
- coajă rasă de lămîie
- 1 praf de sare


Mod de preparare

Se spală ouăle, se sparg și se separă gălbenușurile care se
freacă cu untul și zahărul, apoi se încorporează albușurile
bătute spumă.
Se subțiază cu lapte, după ce s-a adăugat făina cernută
proaspăt și s-a omogenizat amestecul.
Din aluatul obținut se fac clătite, după ce aluatul s-a parfumat
cu coajă rasă de lămîie și s-a ținut la rece o oră.
Clătitele se prăjesc în ulei, numai pe o parte, după care se
scot și se presară cu zahăr tos.
Se servesc rulate sau împăturite, pudrate cu zahăr farin.






Clătite Pufoase



CLĂTITE PUFOASE


Ingrediente

- 3 ouă
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de zahăr pudră
- 3 linguri de făină
- 1 cană de lapte
- coajă rasă de lămîie
- 1 praf de sare


Mod de preparare

Se spală ouăle, se sparg și se separă gălbenușurile care se
freacă cu untul și zahărul, apoi se încorporează albușurile
bătute spumă.
Se subțiază cu lapte, după ce s-a adăugat făina cernută
proaspăt și s-a omogenizat amestecul.
Din aluatul obținut se fac clătite, după ce aluatul s-a parfumat
cu coajă rasă de lămîie și s-a ținut la rece o oră.
Clătitele se prăjesc în ulei, numai pe o parte, după care se
scot și se presară cu zahăr tos.
Se servesc rulate sau împăturite, pudrate cu zahăr farin.






Postare

  ANPC Termeni și Condiții