Pîine cu Cartofi




PÎINE CU CARTOFI


Ingrediente

- 1 kg de făină
- 1 1/2 kg cartofi
- sare
- 2 linguri pline cu drojdie de bere
- 1 ceașcă de ulei
- 1 lingură de zahăr


Mod de preparare

Se cerne făina, se pune într-un vas adînc și se amestecă
cu cartofii fierți în coajă și trecuți prin mașina de tocat,
cu drojdia frecată cu o lingură de zahăr și cu o linguriță
de sare.
Se frămîntă cu apă călduță o jumătate de oră, se adaugă la
frămîntat uleiul, după care se lasă aluatul să dospească
pînă cînd iese afară din vasul în care a fost frămîntat.
Se ung formele cu ulei, se pune aluatul împletit, se mai
țin formele pe plita caldă puțin timp și se introduc în
cuptorul încălzit, pentru trei sferturi de oră.
Pîinea se păstrează acoperită, cîteva ore.




Pîine cu Cartofi




PÎINE CU CARTOFI


Ingrediente

- 1 kg de făină
- 1 1/2 kg cartofi
- sare
- 2 linguri pline cu drojdie de bere
- 1 ceașcă de ulei
- 1 lingură de zahăr


Mod de preparare

Se cerne făina, se pune într-un vas adînc și se amestecă
cu cartofii fierți în coajă și trecuți prin mașina de tocat,
cu drojdia frecată cu o lingură de zahăr și cu o linguriță
de sare.
Se frămîntă cu apă călduță o jumătate de oră, se adaugă la
frămîntat uleiul, după care se lasă aluatul să dospească
pînă cînd iese afară din vasul în care a fost frămîntat.
Se ung formele cu ulei, se pune aluatul împletit, se mai
țin formele pe plita caldă puțin timp și se introduc în
cuptorul încălzit, pentru trei sferturi de oră.
Pîinea se păstrează acoperită, cîteva ore.




Pîine cu Lapte




PÎINE CU LAPTE


Ingrediente

- 1 kg de făină
- 1 linguriță de sare
- 1/2 l lapte
- 3 linguri de ulei
- 1 ou
- 1 ,,nucă” de drojdie
- 1 lingură de zahăr


Mod de preparare

Se cerne făina într-un vas adînc, se pune sare, apoi se adaugă
drojdia frecată cu o lingură de zahăr.
Se frămîntă cu lapte călduț și cu două linguri de ulei pînă cînd
aluatul devine elastic, după care se lasă aluatul la dospit o oră.
Se împarte în două părți egale și se pune la copt în forme unse cu ulei.
Cînd se pun formele în cuptorul cald, pîinile se ung cu gălbenuș
de ou.
Se lasă focul mic cîteva minute, pentru ca aluatul să poată
crește, apoi se face flacăra mai mare și se coace pîinea trei sferturi
de oră.
Se păstrează într-un prosop curat, ca să se înmoaie coaja.




Pîine cu Lapte




PÎINE CU LAPTE


Ingrediente

- 1 kg de făină
- 1 linguriță de sare
- 1/2 l lapte
- 3 linguri de ulei
- 1 ou
- 1 ,,nucă” de drojdie
- 1 lingură de zahăr


Mod de preparare

Se cerne făina într-un vas adînc, se pune sare, apoi se adaugă
drojdia frecată cu o lingură de zahăr.
Se frămîntă cu lapte călduț și cu două linguri de ulei pînă cînd
aluatul devine elastic, după care se lasă aluatul la dospit o oră.
Se împarte în două părți egale și se pune la copt în forme unse cu ulei.
Cînd se pun formele în cuptorul cald, pîinile se ung cu gălbenuș
de ou.
Se lasă focul mic cîteva minute, pentru ca aluatul să poată
crește, apoi se face flacăra mai mare și se coace pîinea trei sferturi
de oră.
Se păstrează într-un prosop curat, ca să se înmoaie coaja.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții