Pîine Simplă




PÎINE SIMPLĂ


Ingrediente

- 1 kg de făină
- 1 ,,nucă” de drojdie
- sare
- 1/2 l apă caldă
- 3 linguri ulei
- zahăr



Mod de preparare


Se cerne făina, se adaugă o linguriță de sare și se amestecă.
Se freacă drojdia de bere cu o lingură de zahăr pînă cînd
devine o pastă lichidă, se pune peste făină, se frămîntă un
aluat mai moale, cu apă caldă.
La frămîntat se pun două linguri de ulei pentru ca pîinea să
fie pufoasă.
Se frămîntă un sfert de oră ; frămîntatul are ca scop pătrunderea
unei cantități de aer în aluat, care-l ajută să crească.
Aluatul se lasă la dospit o oră, apoi se împarte în două și se pune
la copt în forme unse cu ulei.
Se coace întîi la foc mic, după care se face flacăra mare și se
lasă pînă cînd se rumenește pîinea frumos.
Se scoate din cuptor și se lasă învelită, două ore, cu un prosop curat.




Pîine Simplă




PÎINE SIMPLĂ


Ingrediente

- 1 kg de făină
- 1 ,,nucă” de drojdie
- sare
- 1/2 l apă caldă
- 3 linguri ulei
- zahăr



Mod de preparare


Se cerne făina, se adaugă o linguriță de sare și se amestecă.
Se freacă drojdia de bere cu o lingură de zahăr pînă cînd
devine o pastă lichidă, se pune peste făină, se frămîntă un
aluat mai moale, cu apă caldă.
La frămîntat se pun două linguri de ulei pentru ca pîinea să
fie pufoasă.
Se frămîntă un sfert de oră ; frămîntatul are ca scop pătrunderea
unei cantități de aer în aluat, care-l ajută să crească.
Aluatul se lasă la dospit o oră, apoi se împarte în două și se pune
la copt în forme unse cu ulei.
Se coace întîi la foc mic, după care se face flacăra mare și se
lasă pînă cînd se rumenește pîinea frumos.
Se scoate din cuptor și se lasă învelită, două ore, cu un prosop curat.




Ruladă cu Cremă de Nuci



RULADĂ CU CREMĂ DE NUCI


Ingrediente

- 6 ouă
- 6 linguri de făină
- 6 linguri de zahăr
- 1 lingură de rom

Blatul
- 1 cană de lapte dulce
- 200 g de zahăr tos
- 200 g de nuci măcinate
- rom ( crema )


Mod de oreparare


Se spală ouăle, se șterg cu un prosop curat și se sparg într-un
vas adînc.
Se separă gălbenușurile și se freacă spumă cu zahărul, apoi
se pun albușurile bătute spumă tare, se omogenizează încet
și se adaugă făina cernut proaspăt.
Compoziția se parfumează cu o lingură de rom, se toarnă,
într-o formă unsă cu unt și tapetată cu făină și se coace la foc
potrivit, douăzeci de minute.
Se răstoarnă blatul pe un prosop umed, se rulează și se lasă
să se răcească.
Crema se pregătește din lapte în amestec cu zahăr și nuci măcinate.
Se fierbe amestecul la foc tare, amestecînd mereu ca să nu se prindă
și, cînd arată ca o smîntînă se răcește.
Se desface rulada, se pune crema în strat gros și se rulează din nou.





Ruladă cu Cremă de Nuci



RULADĂ CU CREMĂ DE NUCI


Ingrediente

- 6 ouă
- 6 linguri de făină
- 6 linguri de zahăr
- 1 lingură de rom

Blatul
- 1 cană de lapte dulce
- 200 g de zahăr tos
- 200 g de nuci măcinate
- rom ( crema )


Mod de oreparare


Se spală ouăle, se șterg cu un prosop curat și se sparg într-un
vas adînc.
Se separă gălbenușurile și se freacă spumă cu zahărul, apoi
se pun albușurile bătute spumă tare, se omogenizează încet
și se adaugă făina cernut proaspăt.
Compoziția se parfumează cu o lingură de rom, se toarnă,
într-o formă unsă cu unt și tapetată cu făină și se coace la foc
potrivit, douăzeci de minute.
Se răstoarnă blatul pe un prosop umed, se rulează și se lasă
să se răcească.
Crema se pregătește din lapte în amestec cu zahăr și nuci măcinate.
Se fierbe amestecul la foc tare, amestecînd mereu ca să nu se prindă
și, cînd arată ca o smîntînă se răcește.
Se desface rulada, se pune crema în strat gros și se rulează din nou.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții