Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Pîine cu Cartofi
PÎINE CU CARTOFI
Ingrediente
- 1 kg de făină
- 1 1/2 kg cartofi
- sare
- 2 linguri pline cu drojdie de bere
- 1 ceașcă de ulei
- 1 lingură de zahăr
Mod de preparare
Se cerne făina, se pune într-un vas adînc și se amestecă
cu cartofii fierți în coajă și trecuți prin mașina de tocat,
cu drojdia frecată cu o lingură de zahăr și cu o linguriță
de sare.
Se frămîntă cu apă călduță o jumătate de oră, se adaugă la
frămîntat uleiul, după care se lasă aluatul să dospească
pînă cînd iese afară din vasul în care a fost frămîntat.
Se ung formele cu ulei, se pune aluatul împletit, se mai
țin formele pe plita caldă puțin timp și se introduc în
cuptorul încălzit, pentru trei sferturi de oră.
Pîinea se păstrează acoperită, cîteva ore.
Pîine cu Cartofi
PÎINE CU CARTOFI
Ingrediente
- 1 kg de făină
- 1 1/2 kg cartofi
- sare
- 2 linguri pline cu drojdie de bere
- 1 ceașcă de ulei
- 1 lingură de zahăr
Mod de preparare
Se cerne făina, se pune într-un vas adînc și se amestecă
cu cartofii fierți în coajă și trecuți prin mașina de tocat,
cu drojdia frecată cu o lingură de zahăr și cu o linguriță
de sare.
Se frămîntă cu apă călduță o jumătate de oră, se adaugă la
frămîntat uleiul, după care se lasă aluatul să dospească
pînă cînd iese afară din vasul în care a fost frămîntat.
Se ung formele cu ulei, se pune aluatul împletit, se mai
țin formele pe plita caldă puțin timp și se introduc în
cuptorul încălzit, pentru trei sferturi de oră.
Pîinea se păstrează acoperită, cîteva ore.
Pîine cu Lapte
PÎINE CU LAPTE
Ingrediente
- 1 kg de făină
- 1 linguriță de sare
- 1/2 l lapte
- 3 linguri de ulei
- 1 ou
- 1 ,,nucă” de drojdie
- 1 lingură de zahăr
Mod de preparare
Se cerne făina într-un vas adînc, se pune sare, apoi se adaugă
drojdia frecată cu o lingură de zahăr.
Se frămîntă cu lapte călduț și cu două linguri de ulei pînă cînd
aluatul devine elastic, după care se lasă aluatul la dospit o oră.
Se împarte în două părți egale și se pune la copt în forme unse cu ulei.
Cînd se pun formele în cuptorul cald, pîinile se ung cu gălbenuș
de ou.
Se lasă focul mic cîteva minute, pentru ca aluatul să poată
crește, apoi se face flacăra mai mare și se coace pîinea trei sferturi
de oră.
Se păstrează într-un prosop curat, ca să se înmoaie coaja.
Pîine cu Lapte
PÎINE CU LAPTE
Ingrediente
- 1 kg de făină
- 1 linguriță de sare
- 1/2 l lapte
- 3 linguri de ulei
- 1 ou
- 1 ,,nucă” de drojdie
- 1 lingură de zahăr
Mod de preparare
Se cerne făina într-un vas adînc, se pune sare, apoi se adaugă
drojdia frecată cu o lingură de zahăr.
Se frămîntă cu lapte călduț și cu două linguri de ulei pînă cînd
aluatul devine elastic, după care se lasă aluatul la dospit o oră.
Se împarte în două părți egale și se pune la copt în forme unse cu ulei.
Cînd se pun formele în cuptorul cald, pîinile se ung cu gălbenuș
de ou.
Se lasă focul mic cîteva minute, pentru ca aluatul să poată
crește, apoi se face flacăra mai mare și se coace pîinea trei sferturi
de oră.
Se păstrează într-un prosop curat, ca să se înmoaie coaja.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții