Macaroane Picante




MACAROANE PICANTE

Ingrediente

- 200 g macaroane
- 1 pahar de smîntînă
- 1 lingură de unt
- 1 linguriță de muștar
- 2 linguri de cașcaval ras
- 1 pahar de sos de roșii



Mod de preparare


Se fierb macaroanele 20 de minute, după care se clătesc
cu apă rece și se scurg.
Se răstoarnă într-o formă cu două linguri de unt și se țin
pe foc mic încă 10 minute.
Se ia vasul de pe foc, se amestecă macaroanele cu un sos
făcut din : un pahar de sos de roșii, amestecat cu un
pahar de smîntînă și o linguriță de muștar.
Sosul se sărează și se piperează după gust, apoi se toarnă
peste macaroane, care se servesc alături de legume sote
și ochiuri romînești.
Macaroanele se acoperă cu două linguri de cașcaval ras
sau brînză telemea.




Macaroane Picante




MACAROANE PICANTE

Ingrediente

- 200 g macaroane
- 1 pahar de smîntînă
- 1 lingură de unt
- 1 linguriță de muștar
- 2 linguri de cașcaval ras
- 1 pahar de sos de roșii



Mod de preparare


Se fierb macaroanele 20 de minute, după care se clătesc
cu apă rece și se scurg.
Se răstoarnă într-o formă cu două linguri de unt și se țin
pe foc mic încă 10 minute.
Se ia vasul de pe foc, se amestecă macaroanele cu un sos
făcut din : un pahar de sos de roșii, amestecat cu un
pahar de smîntînă și o linguriță de muștar.
Sosul se sărează și se piperează după gust, apoi se toarnă
peste macaroane, care se servesc alături de legume sote
și ochiuri romînești.
Macaroanele se acoperă cu două linguri de cașcaval ras
sau brînză telemea.




Macaroane Napolitane




MACAROANE NAPOLITANE

Ingrediente

- 200 g macaroane
- 250 g jambon
- 3 ouă
- 1 pahar de smîntînă
- 1 lingură de unt
- sare
- piper măcinat


Mod de preparare

Se pun macaroanele la fiert în apă cu sare care clocotește,
se lasă să fiarbă o jumătate de oră, după care se scot, se
clătesc cu apă rece și se scurg.
Se pun într-un vas adînc, se amestecă cu jambonul tăiat
fîșii subțiri, se sărează și se piperează și apoi se amestecă
cu trei ouă bătute spumă și un pahar de smîntînă.
Se unge o formă cu o lingură de unt, se răstoană amestecul,
se introduce forma în cuptorul cald, pentru o jumătate de oră,
lăsînd să se coace la foc potrivit.
Se servesc în forma în care s-au preparat, acoperite cu sos de
roșii îndulcit.






Macaroane Napolitane




MACAROANE NAPOLITANE

Ingrediente

- 200 g macaroane
- 250 g jambon
- 3 ouă
- 1 pahar de smîntînă
- 1 lingură de unt
- sare
- piper măcinat


Mod de preparare

Se pun macaroanele la fiert în apă cu sare care clocotește,
se lasă să fiarbă o jumătate de oră, după care se scot, se
clătesc cu apă rece și se scurg.
Se pun într-un vas adînc, se amestecă cu jambonul tăiat
fîșii subțiri, se sărează și se piperează și apoi se amestecă
cu trei ouă bătute spumă și un pahar de smîntînă.
Se unge o formă cu o lingură de unt, se răstoană amestecul,
se introduce forma în cuptorul cald, pentru o jumătate de oră,
lăsînd să se coace la foc potrivit.
Se servesc în forma în care s-au preparat, acoperite cu sos de
roșii îndulcit.






Postare

  ANPC Termeni și Condiții