Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Tăiței Picanți
TĂIȚEI PICANȚI
Ingrediente
- 200 g tăiței
- 1/2 varză albă
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1 lingură bulion de roșii
- piper măcinat
Mod de preparare
Tăițeii se pun să fiarbă în apă care clocotește și se lasă
o jumătate de oră la foc potrivit.
Se spală cu apă rece, se scurg și se lasă deoparte.
Se taie varza fideluță cu lama unui cuțit ascuțit, se toacă
ceapa mărunt, se pun împreună cu o ceașcă de ulei să se
călească și se lasă să se înmoaie bine, apoi se ia cratița
de pe foc și se răcește amestecul.
Se adaugă o lingură de bulion de roșii și se amestecă bine,
se mai lasă pe foc cîteva minute, apoi se pune amestecul
peste tăiței și se servesc ca un fel de mîncare.
Tăiței Picanți
TĂIȚEI PICANȚI
Ingrediente
- 200 g tăiței
- 1/2 varză albă
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1 lingură bulion de roșii
- piper măcinat
Mod de preparare
Tăițeii se pun să fiarbă în apă care clocotește și se lasă
o jumătate de oră la foc potrivit.
Se spală cu apă rece, se scurg și se lasă deoparte.
Se taie varza fideluță cu lama unui cuțit ascuțit, se toacă
ceapa mărunt, se pun împreună cu o ceașcă de ulei să se
călească și se lasă să se înmoaie bine, apoi se ia cratița
de pe foc și se răcește amestecul.
Se adaugă o lingură de bulion de roșii și se amestecă bine,
se mai lasă pe foc cîteva minute, apoi se pune amestecul
peste tăiței și se servesc ca un fel de mîncare.
Tăiței cu Carne
TĂIȚEI CU CARNE
Ingrediente
- 200 g tăiței
- 200 g carne tocate
- 1 ceapă
- 4 linguri de ulei
- sare
- piper măcinat
- 1 ou
- verdeață tocată
- 1 pahar sos de roșii îndulcit
- 1 lingură de unt
Mod de preparare
Se fierb tăițeii, se spală cu apă rece și se scurg, apoi se
pun într-o formă de sticlă incasabilă unsă cu o lingură
de unt.
Se oprește o parte din tăiței care se pun peste amestecul
de carne.
Amestecul de carne se pregătește pe foc mic, într-o tigaie
în care s-au pus patru linguri de ulei, din carne dată prin
mașina de tocat și o ceapă trecută pe răzătoarea mare.
Carnea se călește pînă cînd nu mai are sos, apoi se răcește
în tigaie.
Se amestecă cu un ou crud, se sărează și se piperează după
gust și se amestecă cu verdeață tocată mărunt.
Se pune carnea peste primul strat de tăiței, se acoperă cu
restul tăițeilor, se toarnă peste budincă un pahar de sos de
roșii sărat și îndulcit după gust, după care se introduce forma
în cuptor.
Se lasă trei sferturi de oră, apoi se scot tăițeii și se servesc
direct din forma în care s-au făcut, după ce s-au răcit un sfert de oră.
Tăiței cu Carne
TĂIȚEI CU CARNE
Ingrediente
- 200 g tăiței
- 200 g carne tocate
- 1 ceapă
- 4 linguri de ulei
- sare
- piper măcinat
- 1 ou
- verdeață tocată
- 1 pahar sos de roșii îndulcit
- 1 lingură de unt
Mod de preparare
Se fierb tăițeii, se spală cu apă rece și se scurg, apoi se
pun într-o formă de sticlă incasabilă unsă cu o lingură
de unt.
Se oprește o parte din tăiței care se pun peste amestecul
de carne.
Amestecul de carne se pregătește pe foc mic, într-o tigaie
în care s-au pus patru linguri de ulei, din carne dată prin
mașina de tocat și o ceapă trecută pe răzătoarea mare.
Carnea se călește pînă cînd nu mai are sos, apoi se răcește
în tigaie.
Se amestecă cu un ou crud, se sărează și se piperează după
gust și se amestecă cu verdeață tocată mărunt.
Se pune carnea peste primul strat de tăiței, se acoperă cu
restul tăițeilor, se toarnă peste budincă un pahar de sos de
roșii sărat și îndulcit după gust, după care se introduce forma
în cuptor.
Se lasă trei sferturi de oră, apoi se scot tăițeii și se servesc
direct din forma în care s-au făcut, după ce s-au răcit un sfert de oră.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții