Crochete de Griș




CROCHETE DE GRIȘ


Ingrediente

- 1 litru de lapte dulce nefiert
- 200 g de griș
- 2 ouă crude
- 2 linguri de unt
- sare
- 1 ceașcă de ulei
- 3 linguri de pesmet



Mod de preparare


Se pune laptele la fiert și cînd dă în clocot se adaugă
grișul în ploaie.
Se fierbe la foc mic, amestecînd încet ca să nu se prindă.
Se adaugă o linguriță de sare și 2 linguri de unt.
Grișul se ia de pe foc după un sfert de oră de fierbere
neîntreruptă, se răcește punînd vasul într-o cratiță cu apă rece,
se adaugă două ouă bătute spumă și se amestecă bine.
Se întinde un strat gros pe o planșetă unsă cu ulei, din care
se taie batoane lungi de 4 - 5 cm, se trec prin pesmet și se
prăjesc în ulei încins.




Crochete de Griș




CROCHETE DE GRIȘ


Ingrediente

- 1 litru de lapte dulce nefiert
- 200 g de griș
- 2 ouă crude
- 2 linguri de unt
- sare
- 1 ceașcă de ulei
- 3 linguri de pesmet



Mod de preparare


Se pune laptele la fiert și cînd dă în clocot se adaugă
grișul în ploaie.
Se fierbe la foc mic, amestecînd încet ca să nu se prindă.
Se adaugă o linguriță de sare și 2 linguri de unt.
Grișul se ia de pe foc după un sfert de oră de fierbere
neîntreruptă, se răcește punînd vasul într-o cratiță cu apă rece,
se adaugă două ouă bătute spumă și se amestecă bine.
Se întinde un strat gros pe o planșetă unsă cu ulei, din care
se taie batoane lungi de 4 - 5 cm, se trec prin pesmet și se
prăjesc în ulei încins.




Griș cu Lapte și Sirop de Fructe




GRIȘ CU LAPTE ȘI SIROP DE FRUCTE


Ingrediente

- 1 litru lapte nefiert
- 1 linguriță de sare
- 3 linguri de zahăr
- 1 pahar de sirop de fructe




Mod de preparare


Se pune laptele la fiert și cînd clocotește se adaugă grișul
în ploaie.
Se pune sarea, se lasă să fiarbă un sfert de oră la foc mic,
amestecînd în vas, ca să nu se prindă de fundul lui, se adaugă
zahărul și se mai clocotește 1 minut.
Se ia vasul de pe foc, se răstoarnă grișul într-un castron umeziu
cu apă și se lasă la rece.
Se servește tăiat felii, cu mult sirop de fructe pus deasupra.
Grișul se poate parfuma cu vanilie, după ce a fiert.






Griș cu Lapte și Sirop de Fructe




GRIȘ CU LAPTE ȘI SIROP DE FRUCTE


Ingrediente

- 1 litru lapte nefiert
- 1 linguriță de sare
- 3 linguri de zahăr
- 1 pahar de sirop de fructe




Mod de preparare


Se pune laptele la fiert și cînd clocotește se adaugă grișul
în ploaie.
Se pune sarea, se lasă să fiarbă un sfert de oră la foc mic,
amestecînd în vas, ca să nu se prindă de fundul lui, se adaugă
zahărul și se mai clocotește 1 minut.
Se ia vasul de pe foc, se răstoarnă grișul într-un castron umeziu
cu apă și se lasă la rece.
Se servește tăiat felii, cu mult sirop de fructe pus deasupra.
Grișul se poate parfuma cu vanilie, după ce a fiert.






Postare

  ANPC Termeni și Condiții