Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Papară cu Mălai
PAPARĂ CU MĂLAI
Ingrediente
- 250 g mălai
- 1 litru lapte
- 200 g brînză de vaci
- sare
- 3 linguri de zahăr
- 1 lingură de unt
- 1 ceașcă de smîntînă
Mod de preparare
Se pune laptele să clocotească într-un vas adînc, iar
mălaiul se adaugă în ploaie, amestecînd energic cu o
lingură de lemn, pentru ca mălaiul să nu facă cocoloașe.
La fiert se adaugă sarea și zahărul și se micșorează focul.
În timp ce fierbe, amestecul se omogenizează cu lingura.
După 20 minute, se ia vasul de pe foc, se pune brînza, se
amestecă bine, după care se adaugă untul și smîntîna și se
omogenizează amestecul.
Se pune într-o formă la cuptor pentru un sfert de oră, la foc
potrivit.
Se servește tăiată felii groase, eventual acoperită cu smîntînă.
Papară cu Mălai
PAPARĂ CU MĂLAI
Ingrediente
- 250 g mălai
- 1 litru lapte
- 200 g brînză de vaci
- sare
- 3 linguri de zahăr
- 1 lingură de unt
- 1 ceașcă de smîntînă
Mod de preparare
Se pune laptele să clocotească într-un vas adînc, iar
mălaiul se adaugă în ploaie, amestecînd energic cu o
lingură de lemn, pentru ca mălaiul să nu facă cocoloașe.
La fiert se adaugă sarea și zahărul și se micșorează focul.
În timp ce fierbe, amestecul se omogenizează cu lingura.
După 20 minute, se ia vasul de pe foc, se pune brînza, se
amestecă bine, după care se adaugă untul și smîntîna și se
omogenizează amestecul.
Se pune într-o formă la cuptor pentru un sfert de oră, la foc
potrivit.
Se servește tăiată felii groase, eventual acoperită cu smîntînă.
Mămăligă la Cuptor cu Costiță Afumată
MĂMĂLIGĂ LA CUPTOR CU COSTIȚĂ AFUMATĂ
Ingrediente
- 300 g mălai
- 1 litru apă
- sare
- 200 g costiță afumată
- 100 g brînză de burduf
- usturoi
- 50 g unt
Mod de preparare
Se pregătește mămăliga ca în rețeta anterioară, lăsînd să
fiarbă un sfert de oră la foc mic.
Se ia ceaunul de pe foc și se pune un strat de mămăligă
caldă pe fundul unei tăvi unse cu o lingură de unt.
Deasupra se pune un strat de feliuțe de costiță afumată,
se acoperă cu un strat de mămăligă, peste care se adaugă
restul de unt.
Se introduce forma în cuptorul cald și se coace la foc potrivit
o jumătate de oră.
După gust, peste costiță se poate pune puțin mujdei de usturoi,
atunci cînd se servește mîncarea.
Mămăligă la Cuptor cu Costiță Afumată
MĂMĂLIGĂ LA CUPTOR CU COSTIȚĂ AFUMATĂ
Ingrediente
- 300 g mălai
- 1 litru apă
- sare
- 200 g costiță afumată
- 100 g brînză de burduf
- usturoi
- 50 g unt
Mod de preparare
Se pregătește mămăliga ca în rețeta anterioară, lăsînd să
fiarbă un sfert de oră la foc mic.
Se ia ceaunul de pe foc și se pune un strat de mămăligă
caldă pe fundul unei tăvi unse cu o lingură de unt.
Deasupra se pune un strat de feliuțe de costiță afumată,
se acoperă cu un strat de mămăligă, peste care se adaugă
restul de unt.
Se introduce forma în cuptorul cald și se coace la foc potrivit
o jumătate de oră.
După gust, peste costiță se poate pune puțin mujdei de usturoi,
atunci cînd se servește mîncarea.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții