Papară cu Mălai




PAPARĂ CU MĂLAI


Ingrediente

- 250 g mălai
- 1 litru lapte
- 200 g brînză de vaci
- sare
- 3 linguri de zahăr
- 1 lingură de unt
- 1 ceașcă de smîntînă



Mod de preparare


Se pune laptele să clocotească într-un vas adînc, iar
mălaiul se adaugă în ploaie, amestecînd energic cu o
lingură de lemn, pentru ca mălaiul să nu facă cocoloașe.
La fiert se adaugă sarea și zahărul și se micșorează focul.
În timp ce fierbe, amestecul se omogenizează cu lingura.
După 20 minute, se ia vasul de pe foc, se pune brînza, se
amestecă bine, după care se adaugă untul și smîntîna și se
omogenizează amestecul.
Se pune într-o formă la cuptor pentru un sfert de oră, la foc
potrivit.
Se servește tăiată felii groase, eventual acoperită cu smîntînă.




Papară cu Mălai




PAPARĂ CU MĂLAI


Ingrediente

- 250 g mălai
- 1 litru lapte
- 200 g brînză de vaci
- sare
- 3 linguri de zahăr
- 1 lingură de unt
- 1 ceașcă de smîntînă



Mod de preparare


Se pune laptele să clocotească într-un vas adînc, iar
mălaiul se adaugă în ploaie, amestecînd energic cu o
lingură de lemn, pentru ca mălaiul să nu facă cocoloașe.
La fiert se adaugă sarea și zahărul și se micșorează focul.
În timp ce fierbe, amestecul se omogenizează cu lingura.
După 20 minute, se ia vasul de pe foc, se pune brînza, se
amestecă bine, după care se adaugă untul și smîntîna și se
omogenizează amestecul.
Se pune într-o formă la cuptor pentru un sfert de oră, la foc
potrivit.
Se servește tăiată felii groase, eventual acoperită cu smîntînă.




Mămăligă la Cuptor cu Costiță Afumată





MĂMĂLIGĂ LA CUPTOR CU COSTIȚĂ AFUMATĂ


Ingrediente

- 300 g mălai
- 1 litru apă
- sare
- 200 g costiță afumată
- 100 g brînză de burduf
- usturoi
- 50 g unt



Mod de preparare


Se pregătește mămăliga ca în rețeta anterioară, lăsînd să
fiarbă un sfert de oră la foc mic.
Se ia ceaunul de pe foc și se pune un strat de mămăligă
caldă pe fundul unei tăvi unse cu o lingură de unt.
Deasupra se pune un strat de feliuțe de costiță afumată,
se acoperă cu un strat de mămăligă, peste care se adaugă
restul de unt.
Se introduce forma în cuptorul cald și se coace la foc potrivit
o jumătate de oră.
După gust, peste costiță se poate pune puțin mujdei de usturoi,
atunci cînd se servește mîncarea.






Mămăligă la Cuptor cu Costiță Afumată





MĂMĂLIGĂ LA CUPTOR CU COSTIȚĂ AFUMATĂ


Ingrediente

- 300 g mălai
- 1 litru apă
- sare
- 200 g costiță afumată
- 100 g brînză de burduf
- usturoi
- 50 g unt



Mod de preparare


Se pregătește mămăliga ca în rețeta anterioară, lăsînd să
fiarbă un sfert de oră la foc mic.
Se ia ceaunul de pe foc și se pune un strat de mămăligă
caldă pe fundul unei tăvi unse cu o lingură de unt.
Deasupra se pune un strat de feliuțe de costiță afumată,
se acoperă cu un strat de mămăligă, peste care se adaugă
restul de unt.
Se introduce forma în cuptorul cald și se coace la foc potrivit
o jumătate de oră.
După gust, peste costiță se poate pune puțin mujdei de usturoi,
atunci cînd se servește mîncarea.






Postare

  ANPC Termeni și Condiții