Orez cu Ficăței de Pasăre



OREZ CU FICĂȚEI DE PASĂRE

Ingrediente

- 250 g orez
- 200 g ficăței de pasăre
- sare
- piper măcinat
- 1 pahar de vin alb
- verdeață tocată
- 50 g unt
- 1 ceașcă de ulei
- piper boabe
- 1 lingură supă concentrată
- 1 pahar sos de roșii sau 2 roșii decojite


Mod de preparare


Se alege orezul, se spală mai multe ape și se pune să se călească
într-un vas emailat cu o ceașcă de ulei.
Se adaugă apă caldă din cînd în cînd, pînă bobul de orez înflorește ușor.
Atunci se umple vasul cu apă caldă sau cu 1 litru supă de zarzavat.
Se pune sare, apoi se adaugă o lingură de supă concentrată și cîteva
boabe de piper.
Se fierbe pe o tablă groasă pusă pe ochiul aragazului sau pe plită, la
foc mic, ca să nu se pridă de fundul vasului.
În acest timp se curăță ficățeii de pielițe, se dau în clocot, se aruncă
apa și ficățeii se spală cu apă rece.
Se taie felioare subțiri, se pun în tigaie cu 50 g de unt și se prăjesc.
Se toarnă peste ficăței un pahar de vin alb și se mai lasă un sfert
de oră.
Se adaugă apoi sare, sos de roșii, verdeață tocată și puțin piper măcinat,
se mai lasă pe foc zece minute și se trage cratița pe marginea plitei.
Orezul se pune pe un platou, se face o adîncitură în mijloc, se răstoarnă
ficățeii și se servește mîncarea imediat.



Orez cu Ficăței de Pasăre



OREZ CU FICĂȚEI DE PASĂRE

Ingrediente

- 250 g orez
- 200 g ficăței de pasăre
- sare
- piper măcinat
- 1 pahar de vin alb
- verdeață tocată
- 50 g unt
- 1 ceașcă de ulei
- piper boabe
- 1 lingură supă concentrată
- 1 pahar sos de roșii sau 2 roșii decojite


Mod de preparare


Se alege orezul, se spală mai multe ape și se pune să se călească
într-un vas emailat cu o ceașcă de ulei.
Se adaugă apă caldă din cînd în cînd, pînă bobul de orez înflorește ușor.
Atunci se umple vasul cu apă caldă sau cu 1 litru supă de zarzavat.
Se pune sare, apoi se adaugă o lingură de supă concentrată și cîteva
boabe de piper.
Se fierbe pe o tablă groasă pusă pe ochiul aragazului sau pe plită, la
foc mic, ca să nu se pridă de fundul vasului.
În acest timp se curăță ficățeii de pielițe, se dau în clocot, se aruncă
apa și ficățeii se spală cu apă rece.
Se taie felioare subțiri, se pun în tigaie cu 50 g de unt și se prăjesc.
Se toarnă peste ficăței un pahar de vin alb și se mai lasă un sfert
de oră.
Se adaugă apoi sare, sos de roșii, verdeață tocată și puțin piper măcinat,
se mai lasă pe foc zece minute și se trage cratița pe marginea plitei.
Orezul se pune pe un platou, se face o adîncitură în mijloc, se răstoarnă
ficățeii și se servește mîncarea imediat.



Orez cu Ciuperci




OREZ CU CIUPERCI


Ingrediente


- 1 cană de orez
- 200 g ciuperci
- sare
- piper măcinat
- 1 ceașcă de ulei
- 50 g de unt ( două linguri )
- verdeață tocată
- 2 cepe
- 2 linguri de cașcaval ras



Mod de preparare


Se alege orezul, se spală în mai multe ape, se pune
să se călească ușor în ulei fierbinte.
Se lucrează la foc mic.
Se adaugă apă caldă sau supă de zarzavat peste orez,
în timp ce se călește în ulei, ca să nu se prindă de vas.
Pentru o cană de orez de 250 g e necesar 1 litru de apă.
Se adaugă sare și cîteva boabe de piper la fiert.
Se fierbe la foc mic, mișcînd cratița din cînd în cînd.
Dacă se umblă cu lingura în orez, bobul pleșnește și
mîncarea capătă un aspect urît.
Separat se curăță și se spală ciupercile, se taie felii subțiri
și se pun într-un vas emailat să scadă.
Înainte de a căli ciupercile, se poate căli o ceapă în unt.
În amestecul de ceapă și ciupercile se pune sare.
Se lucrează cu vasul acoperit, la foc mic.
Cînd ciupercile s-au înmuiat bine, se adaugă verdeață
tocată mărunt și puțin piper măcinat.
Se răstoarnă orezul pregătit pe un platou, iar la mijlocul
său se face o adîncitură în care se pun ciupercile.
Se rade cașcaval deasupra și se servește totul cald.





Orez cu Ciuperci




OREZ CU CIUPERCI


Ingrediente


- 1 cană de orez
- 200 g ciuperci
- sare
- piper măcinat
- 1 ceașcă de ulei
- 50 g de unt ( două linguri )
- verdeață tocată
- 2 cepe
- 2 linguri de cașcaval ras



Mod de preparare


Se alege orezul, se spală în mai multe ape, se pune
să se călească ușor în ulei fierbinte.
Se lucrează la foc mic.
Se adaugă apă caldă sau supă de zarzavat peste orez,
în timp ce se călește în ulei, ca să nu se prindă de vas.
Pentru o cană de orez de 250 g e necesar 1 litru de apă.
Se adaugă sare și cîteva boabe de piper la fiert.
Se fierbe la foc mic, mișcînd cratița din cînd în cînd.
Dacă se umblă cu lingura în orez, bobul pleșnește și
mîncarea capătă un aspect urît.
Separat se curăță și se spală ciupercile, se taie felii subțiri
și se pun într-un vas emailat să scadă.
Înainte de a căli ciupercile, se poate căli o ceapă în unt.
În amestecul de ceapă și ciupercile se pune sare.
Se lucrează cu vasul acoperit, la foc mic.
Cînd ciupercile s-au înmuiat bine, se adaugă verdeață
tocată mărunt și puțin piper măcinat.
Se răstoarnă orezul pregătit pe un platou, iar la mijlocul
său se face o adîncitură în care se pun ciupercile.
Se rade cașcaval deasupra și se servește totul cald.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții