Crochete de Orez




CROCHETE DE OREZ


Ingrediente

- 1 ceașcă mare de orez
- 1/2 l apă
- 1 pahar de smîntînă
- 2 linguri de unt
- 4 ouă
- 1 ceașcă de ulei
- 3 - 4 linguri de pesmet



Mod de preparare


Se alege orezul, se spală în mai multe ape și se pune la
fiert cu 1/2 litri de apă caldă.
Se mișcă vasul în care fierbe, se lasă să înflorească
bobul bine, după care se ia vasul de pe foc.
Se răcește ușor, se adaugă smîntîna, untul, trei ouă
bătute spumă și sare.
Se omogenizează amestecul, apoi se modelează cu
mîna umedă crochete lungi.
Se trec crochetele prin ou bătut și pesmet și se prăjesc
în ulei încins.
Se servesc cu legume sote sau cu friptură de pasăre.



Crochete de Orez




CROCHETE DE OREZ


Ingrediente

- 1 ceașcă mare de orez
- 1/2 l apă
- 1 pahar de smîntînă
- 2 linguri de unt
- 4 ouă
- 1 ceașcă de ulei
- 3 - 4 linguri de pesmet



Mod de preparare


Se alege orezul, se spală în mai multe ape și se pune la
fiert cu 1/2 litri de apă caldă.
Se mișcă vasul în care fierbe, se lasă să înflorească
bobul bine, după care se ia vasul de pe foc.
Se răcește ușor, se adaugă smîntîna, untul, trei ouă
bătute spumă și sare.
Se omogenizează amestecul, apoi se modelează cu
mîna umedă crochete lungi.
Se trec crochetele prin ou bătut și pesmet și se prăjesc
în ulei încins.
Se servesc cu legume sote sau cu friptură de pasăre.



Urs Ciobănesc ( Bulz )




URS CIOBĂNESC ( BULZ )
Video mămăligă la tuci

Ingrediente

- 1 litru de zer
- 250 g brînză de burduf sau brînză fermentată de oi
- 300 g mălai
- sare



Mod de preparare
Video mămăligă la tuci

Se pune zerul la fiert și, cînd este cald bine, se adaugă
mălaiul în ploaie.
Se pune sare la fiert o dată cu mălaiul, și se amestecă
cu o lingură de lemn pînă cînd mămăliga se desprinde
ușor de pe pereții ceaunului.
Se răstoarnă pe un fund de lemn.
Se taie felii groase de mămăligă, se adîncește fiecare
felie cu o lingură ; în adîncitură se pune brînza fermentată,
se strînge mămăliga deasupra brînzei ca să se obțină o
minge mare.
Bulzul se pune pe un grătar și se coace ușor pe jăratic.
Se poate coace și pe plită.
În felul acesta brînza se topește ușor și grăsimea pătrunde
în mămăligă.
Este un preparat foarte gustor.
Video mămăligă la tuci




Urs Ciobănesc ( Bulz )




URS CIOBĂNESC ( BULZ )
Video mămăligă la tuci

Ingrediente

- 1 litru de zer
- 250 g brînză de burduf sau brînză fermentată de oi
- 300 g mălai
- sare



Mod de preparare
Video mămăligă la tuci

Se pune zerul la fiert și, cînd este cald bine, se adaugă
mălaiul în ploaie.
Se pune sare la fiert o dată cu mălaiul, și se amestecă
cu o lingură de lemn pînă cînd mămăliga se desprinde
ușor de pe pereții ceaunului.
Se răstoarnă pe un fund de lemn.
Se taie felii groase de mămăligă, se adîncește fiecare
felie cu o lingură ; în adîncitură se pune brînza fermentată,
se strînge mămăliga deasupra brînzei ca să se obțină o
minge mare.
Bulzul se pune pe un grătar și se coace ușor pe jăratic.
Se poate coace și pe plită.
În felul acesta brînza se topește ușor și grăsimea pătrunde
în mămăligă.
Este un preparat foarte gustor.
Video mămăligă la tuci




Postare

  ANPC Termeni și Condiții