Orez cu Lapte




OREZ CU LAPTE


Ingrediente

- 250 g orez
- sare
- 1 1/2 litru lapte nefiert
- vanilie
- 3 linguri de zahăr



Mod de preparare


Se alege orezul, se spală în mai multe ape reci,
se dă în clocot în apă.
Se adaugă jumătate din cantitatea de lapte, se
lasă focul mic și se lasă să scadă bine, după care
se adaugă restul de lapte și puțină sare.
Cînd bobul de orez a înflorit bine, se pune zahărul,
apoi vanilia.
Se ia cratița de pe foc și se servește orezul cald, cu
dulceață de fructe deasupra, sau parfumat cu
scorțișoară măcinată.
Se servește ca desert.





Orez cu Lapte




OREZ CU LAPTE


Ingrediente

- 250 g orez
- sare
- 1 1/2 litru lapte nefiert
- vanilie
- 3 linguri de zahăr



Mod de preparare


Se alege orezul, se spală în mai multe ape reci,
se dă în clocot în apă.
Se adaugă jumătate din cantitatea de lapte, se
lasă focul mic și se lasă să scadă bine, după care
se adaugă restul de lapte și puțină sare.
Cînd bobul de orez a înflorit bine, se pune zahărul,
apoi vanilia.
Se ia cratița de pe foc și se servește orezul cald, cu
dulceață de fructe deasupra, sau parfumat cu
scorțișoară măcinată.
Se servește ca desert.





Orez cu Zarzavat




OREZ CU ZARZAVAT


Ingrediente

- 200 g orez
- 1 litru supă de zarzavat
- 2 morcovi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 1 țelină mică
- 1 lingură de supă concentrată
- 1 ceașcă de ulei
- verdeață tocată



Mod de preparare

Se curăță zarzavatul, se spală în apă rece, se taie felii subțiri
și se fierbe în apă caldă cu puțină sare.
Se lasă pînă cînd se poate consuma.
Orezul se alege și se spală în mai multe ape și se călește în
ulei pînă se îngălbenește ușor.
Se adaugă supa în care a fiert zarzavatul, se pune sare, eventual
cîteva boabe de piper, și se fierbe la foc mic.
Din cînd în cînd se mișcă energic cratița în care fierbe.
Cînd orezul este fiert, se răstoarnă într-o formă unsă cu grăsime,
se pune deasupra zarzavatul, se acoperă cu o cană de supă
caldă și se introduce forma în cuptorul fierbinte, pentru un sfert de oră.
Mîncarea se servește caldă, cu verdeață tocată deasupra.





Orez cu Zarzavat




OREZ CU ZARZAVAT


Ingrediente

- 200 g orez
- 1 litru supă de zarzavat
- 2 morcovi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 1 țelină mică
- 1 lingură de supă concentrată
- 1 ceașcă de ulei
- verdeață tocată



Mod de preparare

Se curăță zarzavatul, se spală în apă rece, se taie felii subțiri
și se fierbe în apă caldă cu puțină sare.
Se lasă pînă cînd se poate consuma.
Orezul se alege și se spală în mai multe ape și se călește în
ulei pînă se îngălbenește ușor.
Se adaugă supa în care a fiert zarzavatul, se pune sare, eventual
cîteva boabe de piper, și se fierbe la foc mic.
Din cînd în cînd se mișcă energic cratița în care fierbe.
Cînd orezul este fiert, se răstoarnă într-o formă unsă cu grăsime,
se pune deasupra zarzavatul, se acoperă cu o cană de supă
caldă și se introduce forma în cuptorul fierbinte, pentru un sfert de oră.
Mîncarea se servește caldă, cu verdeață tocată deasupra.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții