Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Borș din Carne de Pui cu Fasole Verde
BORȘ DIN CARNE DE PUI CU FASOLE VERDE
Ingrediente
- 1/2 pui mare sau 1 pui mic
- 1/2 kg fasole verde
- 1 l borș
- 1 pahar de smîntînă
- sare
- leuștean tocat
- 2 roșii decojite
- 1 ceapă
Mod de preparare
Se curăță puiul, se spală și se taie bucăți.
Se pune la fiert în apă rece cît să-l acopere.
Cînd dă în clocot se spumuiește, după care se alege fasolea de
codițe și vîrfuri, se rupe bucăți de 2 - 3 cm, se taie fideluță
pe lungul păstăii, se spală în apă rece și se pune să fiarbă
împreună cu carnea.
Cînd fasolea s-a înmuiat se pune la fiert o ceapă tocată mărunt,
se adaugă sare și se lasă să fiarbă douăzeci de minute, apoi se
adaugă roșiile decojite și tăiate felii subțiri.
Se acrește cu borș fiert și spumuit, se parfumează cu leuștean tocat
și se drege cu smîntînă bătută cu borș fierbinte.
Se servește cald, cu ardei iute alături.
Borș din Carne de Pui cu Fasole Verde
BORȘ DIN CARNE DE PUI CU FASOLE VERDE
Ingrediente
- 1/2 pui mare sau 1 pui mic
- 1/2 kg fasole verde
- 1 l borș
- 1 pahar de smîntînă
- sare
- leuștean tocat
- 2 roșii decojite
- 1 ceapă
Mod de preparare
Se curăță puiul, se spală și se taie bucăți.
Se pune la fiert în apă rece cît să-l acopere.
Cînd dă în clocot se spumuiește, după care se alege fasolea de
codițe și vîrfuri, se rupe bucăți de 2 - 3 cm, se taie fideluță
pe lungul păstăii, se spală în apă rece și se pune să fiarbă
împreună cu carnea.
Cînd fasolea s-a înmuiat se pune la fiert o ceapă tocată mărunt,
se adaugă sare și se lasă să fiarbă douăzeci de minute, apoi se
adaugă roșiile decojite și tăiate felii subțiri.
Se acrește cu borș fiert și spumuit, se parfumează cu leuștean tocat
și se drege cu smîntînă bătută cu borș fierbinte.
Se servește cald, cu ardei iute alături.
Borș din Carne de Pui
BORȘ DIN CARNE DE PUI
Ingrediente
- 1 pui mic sau 1/2 pui mare
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 țelină
- 1 ardei gras
- sare
- 100 g tăiței
- 1 pahar de smîntînă
- 1 ceașcă de sos de roșii
- 1 l borș
- leuștean
Mod de preparare
Se spală puiul, se curăță, se trece pe flacără mare și se
freacă ușor cu mălai.
Se mai spală o dată, se taie bucăți, apoi se pune la
fiert în apă rece cît să-l acopere.
Se spumuiește cînd dă în clocot, apoi se adaugă zarzavatul
de supă tăiat fideluță și ceapa tocată mărunt.
Cînd zarzavatul a fiert, se sărează după gust și se acrește cu
borș fiert separat.
Se adaugă sosul de roșii, leușteanul tocat și tăițeii fiert și scurși.
Se fierbe totul încă zece minute, după care se ia de pe foc.
Borșul se drege după un sfert de oră, cu smîntînă și ou bătute cu
borș fierbinte.
Se servește cald, cu ardei iute alături.
Borș din Carne de Pui
BORȘ DIN CARNE DE PUI
Ingrediente
- 1 pui mic sau 1/2 pui mare
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 țelină
- 1 ardei gras
- sare
- 100 g tăiței
- 1 pahar de smîntînă
- 1 ceașcă de sos de roșii
- 1 l borș
- leuștean
Mod de preparare
Se spală puiul, se curăță, se trece pe flacără mare și se
freacă ușor cu mălai.
Se mai spală o dată, se taie bucăți, apoi se pune la
fiert în apă rece cît să-l acopere.
Se spumuiește cînd dă în clocot, apoi se adaugă zarzavatul
de supă tăiat fideluță și ceapa tocată mărunt.
Cînd zarzavatul a fiert, se sărează după gust și se acrește cu
borș fiert separat.
Se adaugă sosul de roșii, leușteanul tocat și tăițeii fiert și scurși.
Se fierbe totul încă zece minute, după care se ia de pe foc.
Borșul se drege după un sfert de oră, cu smîntînă și ou bătute cu
borș fierbinte.
Se servește cald, cu ardei iute alături.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții