Borș din Carne de Porc




BORȘ DIN CARNE DE PORC


Ingrediente

- 3/4 kg carne de porc
- 1 l borș
- zarzavat de supă
- 1 ceapă
- 100 g tăiței de casă
- 2 ouă
- leuștean tocat
- 1 lingură de bulion
- sare


Mod de preparare


Se spală carnea, se taie bucăți potrivit de mari care se
pun la fiert cu apă rece.
Se spumuiește cînd dă în clocot, după care se face focul
mic și se fierbe pînă cînd carnea se înmoaie ușor.
Atunci se adaugă zarzavatul și ceapa tocate mărunt, se
sărează și se continuă fierberea.
Se acrește mîncarea cu 1 litru de borș fiert separat, se
adaugă o dată cu borșul tăițeii fierți și scurși, se pune
leuștean tocat deasupra și se colorează cu o lingură de
bulion.
Borșul de porc este gras, de aceea se poate degresa
ținînd o felie de pîine în supă înainte de o acri.
Cînd toate operațiile s-au terminat, se mai ține oala
pe foc mic încă zece minute, după care se ia de pe foc.
Se drege cu două ouă bătute spumă cu puțin borș fierbinte.
Se servește foarte cald, cu ardei iute.



Borș din Carne de Porc




BORȘ DIN CARNE DE PORC


Ingrediente

- 3/4 kg carne de porc
- 1 l borș
- zarzavat de supă
- 1 ceapă
- 100 g tăiței de casă
- 2 ouă
- leuștean tocat
- 1 lingură de bulion
- sare


Mod de preparare


Se spală carnea, se taie bucăți potrivit de mari care se
pun la fiert cu apă rece.
Se spumuiește cînd dă în clocot, după care se face focul
mic și se fierbe pînă cînd carnea se înmoaie ușor.
Atunci se adaugă zarzavatul și ceapa tocate mărunt, se
sărează și se continuă fierberea.
Se acrește mîncarea cu 1 litru de borș fiert separat, se
adaugă o dată cu borșul tăițeii fierți și scurși, se pune
leuștean tocat deasupra și se colorează cu o lingură de
bulion.
Borșul de porc este gras, de aceea se poate degresa
ținînd o felie de pîine în supă înainte de o acri.
Cînd toate operațiile s-au terminat, se mai ține oala
pe foc mic încă zece minute, după care se ia de pe foc.
Se drege cu două ouă bătute spumă cu puțin borș fierbinte.
Se servește foarte cald, cu ardei iute.



Borș din Cap de Miel




BORȘ DIN CAP DE MIEL


Ingrediente

- 1 cap de miel
- 2 - 3 bucăți de costiță de miel
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 ceașcă de orez
- 1 l de borș
- leuștean tocat
- 1 pahar de smîntînă
- 1 lingură de bulion
- sare


Mod de preparare

Capul se curăță de resturie de păr, se înlătură ochii, se separă
limba și se spală în mai multe ape reci.
Se pune la fiert cu două bucăți de costiță de miel și coada
tăiată bucăți mici, acoperite cu apă rece.
Se fierbe totul la foc mic o oră, după care se adaugă zarzavatul
tăiat fideluță, sare și se lasă să fiarbă încă o jumătate de oră
la foc mic.
Se adaugă bulionul, orezul fiert separat și borșul fiert și spumuit.
Se drege borșul cu smîntîna bătută cu borș fierbinte și se
servește foarte cald.



Borș din Cap de Miel




BORȘ DIN CAP DE MIEL


Ingrediente

- 1 cap de miel
- 2 - 3 bucăți de costiță de miel
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 ceașcă de orez
- 1 l de borș
- leuștean tocat
- 1 pahar de smîntînă
- 1 lingură de bulion
- sare


Mod de preparare

Capul se curăță de resturie de păr, se înlătură ochii, se separă
limba și se spală în mai multe ape reci.
Se pune la fiert cu două bucăți de costiță de miel și coada
tăiată bucăți mici, acoperite cu apă rece.
Se fierbe totul la foc mic o oră, după care se adaugă zarzavatul
tăiat fideluță, sare și se lasă să fiarbă încă o jumătate de oră
la foc mic.
Se adaugă bulionul, orezul fiert separat și borșul fiert și spumuit.
Se drege borșul cu smîntîna bătută cu borș fierbinte și se
servește foarte cald.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții