Ciorbă de Carne Afumată cu Fasole Boabe




CIORBĂ DE CARNE AFUMATĂ CU FASOLE BOABE


Ingrediente

- 1/4 kg fasole boabe
- 1/2 kg ciolan afumat
- 1 ceapă
- 1/2 zeamă de varză
- leuștean
- 1 morcov
- 1 lingură de bulion



Mod de preparare


Se alege fasole, se spală cu apă rece și se lasă în apă rece cîteva ore.
La fel se procedează cu ciolanul afumat, care se ține în apă rece ca
să piardă mirosul de fum.
Se dă fasolea în clocot, se aruncă apa și se umple oala cu apă rece.
Se pune la fiert împreună cu ciolanul afumat, care a dat în clocot
separat și a fost spălat apoi cu apă rece.
Se fierbe la foc mic pînă cînd fasolea se înmoaie ușor.
Pentru ca boabele de fasole să nu se desfacă, se pune puțină sare la fiert.
Se toacă ceapa mărunt, morcovul se taie fideluță, se pun peste
fasole și se lasă să fiarbă la foc mic.
Se scoate carnea, se curăță de pe os, se aruncă osul și se pune carnea din
nou în oală, se acrește ciorba cu zamă de varză acră, dată în clocot separat.
Se pune o crenguță de leuștean sau o crenguță de cimbru, după care
se ia oala de pe foc.
Ciorba se servește caldă, colorată cu o lingură de bulion pus o dată
cu zeama de varză.



Ciorbă de Carne Afumată cu Fasole Boabe




CIORBĂ DE CARNE AFUMATĂ CU FASOLE BOABE


Ingrediente

- 1/4 kg fasole boabe
- 1/2 kg ciolan afumat
- 1 ceapă
- 1/2 zeamă de varză
- leuștean
- 1 morcov
- 1 lingură de bulion



Mod de preparare


Se alege fasole, se spală cu apă rece și se lasă în apă rece cîteva ore.
La fel se procedează cu ciolanul afumat, care se ține în apă rece ca
să piardă mirosul de fum.
Se dă fasolea în clocot, se aruncă apa și se umple oala cu apă rece.
Se pune la fiert împreună cu ciolanul afumat, care a dat în clocot
separat și a fost spălat apoi cu apă rece.
Se fierbe la foc mic pînă cînd fasolea se înmoaie ușor.
Pentru ca boabele de fasole să nu se desfacă, se pune puțină sare la fiert.
Se toacă ceapa mărunt, morcovul se taie fideluță, se pun peste
fasole și se lasă să fiarbă la foc mic.
Se scoate carnea, se curăță de pe os, se aruncă osul și se pune carnea din
nou în oală, se acrește ciorba cu zamă de varză acră, dată în clocot separat.
Se pune o crenguță de leuștean sau o crenguță de cimbru, după care
se ia oala de pe foc.
Ciorba se servește caldă, colorată cu o lingură de bulion pus o dată
cu zeama de varză.



Borș de Pește




BORȘ DE PEȘTE

Ingrediente

- 1 kg pește
- 1 l de borș
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de orez
- 2 roșii
- sare
- leuștean tocat


Mod de preparare

Se curăță peștele și se lasă în apă rece.
Se alege orezul, se toacă ceapa și se
pun să fiarbă în borș diluat cu o cană
de apă.
Cînd orezul a fiert, se adaugă peștele
curățat și tăiat felii, se fierb împreună
zece minute, se adaugă leușteanul și
roșiile fără coajă și tăiate felii subțiri,
după care se mai ține oala pe foc zece
minute.
Borșul se servește cald, cu ardei iute alături.





Borș de Pește




BORȘ DE PEȘTE

Ingrediente

- 1 kg pește
- 1 l de borș
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de orez
- 2 roșii
- sare
- leuștean tocat


Mod de preparare

Se curăță peștele și se lasă în apă rece.
Se alege orezul, se toacă ceapa și se
pun să fiarbă în borș diluat cu o cană
de apă.
Cînd orezul a fiert, se adaugă peștele
curățat și tăiat felii, se fierb împreună
zece minute, se adaugă leușteanul și
roșiile fără coajă și tăiate felii subțiri,
după care se mai ține oala pe foc zece
minute.
Borșul se servește cald, cu ardei iute alături.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții