Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Ciorbă de Carne Afumată cu Fasole Boabe
CIORBĂ DE CARNE AFUMATĂ CU FASOLE BOABE
Ingrediente
- 1/4 kg fasole boabe
- 1/2 kg ciolan afumat
- 1 ceapă
- 1/2 zeamă de varză
- leuștean
- 1 morcov
- 1 lingură de bulion
Mod de preparare
Se alege fasole, se spală cu apă rece și se lasă în apă rece cîteva ore.
La fel se procedează cu ciolanul afumat, care se ține în apă rece ca
să piardă mirosul de fum.
Se dă fasolea în clocot, se aruncă apa și se umple oala cu apă rece.
Se pune la fiert împreună cu ciolanul afumat, care a dat în clocot
separat și a fost spălat apoi cu apă rece.
Se fierbe la foc mic pînă cînd fasolea se înmoaie ușor.
Pentru ca boabele de fasole să nu se desfacă, se pune puțină sare la fiert.
Se toacă ceapa mărunt, morcovul se taie fideluță, se pun peste
fasole și se lasă să fiarbă la foc mic.
Se scoate carnea, se curăță de pe os, se aruncă osul și se pune carnea din
nou în oală, se acrește ciorba cu zamă de varză acră, dată în clocot separat.
Se pune o crenguță de leuștean sau o crenguță de cimbru, după care
se ia oala de pe foc.
Ciorba se servește caldă, colorată cu o lingură de bulion pus o dată
cu zeama de varză.
Ciorbă de Carne Afumată cu Fasole Boabe
CIORBĂ DE CARNE AFUMATĂ CU FASOLE BOABE
Ingrediente
- 1/4 kg fasole boabe
- 1/2 kg ciolan afumat
- 1 ceapă
- 1/2 zeamă de varză
- leuștean
- 1 morcov
- 1 lingură de bulion
Mod de preparare
Se alege fasole, se spală cu apă rece și se lasă în apă rece cîteva ore.
La fel se procedează cu ciolanul afumat, care se ține în apă rece ca
să piardă mirosul de fum.
Se dă fasolea în clocot, se aruncă apa și se umple oala cu apă rece.
Se pune la fiert împreună cu ciolanul afumat, care a dat în clocot
separat și a fost spălat apoi cu apă rece.
Se fierbe la foc mic pînă cînd fasolea se înmoaie ușor.
Pentru ca boabele de fasole să nu se desfacă, se pune puțină sare la fiert.
Se toacă ceapa mărunt, morcovul se taie fideluță, se pun peste
fasole și se lasă să fiarbă la foc mic.
Se scoate carnea, se curăță de pe os, se aruncă osul și se pune carnea din
nou în oală, se acrește ciorba cu zamă de varză acră, dată în clocot separat.
Se pune o crenguță de leuștean sau o crenguță de cimbru, după care
se ia oala de pe foc.
Ciorba se servește caldă, colorată cu o lingură de bulion pus o dată
cu zeama de varză.
Borș de Pește
BORȘ DE PEȘTE
Ingrediente
- 1 kg pește
- 1 l de borș
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de orez
- 2 roșii
- sare
- leuștean tocat
Mod de preparare
Se curăță peștele și se lasă în apă rece.
Se alege orezul, se toacă ceapa și se
pun să fiarbă în borș diluat cu o cană
de apă.
Cînd orezul a fiert, se adaugă peștele
curățat și tăiat felii, se fierb împreună
zece minute, se adaugă leușteanul și
roșiile fără coajă și tăiate felii subțiri,
după care se mai ține oala pe foc zece
minute.
Borșul se servește cald, cu ardei iute alături.
Borș de Pește
BORȘ DE PEȘTE
Ingrediente
- 1 kg pește
- 1 l de borș
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de orez
- 2 roșii
- sare
- leuștean tocat
Mod de preparare
Se curăță peștele și se lasă în apă rece.
Se alege orezul, se toacă ceapa și se
pun să fiarbă în borș diluat cu o cană
de apă.
Cînd orezul a fiert, se adaugă peștele
curățat și tăiat felii, se fierb împreună
zece minute, se adaugă leușteanul și
roșiile fără coajă și tăiate felii subțiri,
după care se mai ține oala pe foc zece
minute.
Borșul se servește cald, cu ardei iute alături.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții