Ciorbă de Burtă a la Francaise




CIORBĂ DE BURTĂ A LA FRANCAISE


Ingrediente

- 1 rasol de vacă
- 2 kg de burtă
- zarzavat de supă
- o crenguță de cimbru
- o foaie de dafin
- sare
- 1 l vin alb
- 1 lingură de muștar
- 3 linguri de ulei
- 1 lingură de oțet


Mod de preparare

Se spală burtă, se curăță cu lama unui cuțit ascuțit, se taie felii mari
și se spală din nou.
Se așază feli de burtă pe fundul unei oale sub presiune, se acoperă
cu rondele de morcov, se pune peste morcov rasolul tăiat în două,
apoi se pune restul zarzavatului tăiat felii și parfumat cu o foaie
de dafin și o crenguță de cimbru.
Se acoperă conținutul oalei cu apă amestecată cu vin și se fierbe la
foc mic două ore.
Se scoate capacul, se lasă să se răcească supă, după care se scoate
burta, se taie felii subțiri : la fel se procedează și cu carnea de pe rasol.
Zarzavatul fiert nu se întrebuințează.
Carnea se acoperă cu supa în care a fiert, se acrește cu sos de muștar
și se servește fierbinte.
Sosul de muștar se pregătește astfel : o lingură de muștar se freacă
energic cu uleiul adăugat treptat, apoi se subțiază cu o lingură de oțet.
Se potrivește de sare și se toarnă peste supa care acoperă burta și carnea fiartă.



Ciorbă de Burtă a la Francaise




CIORBĂ DE BURTĂ A LA FRANCAISE


Ingrediente

- 1 rasol de vacă
- 2 kg de burtă
- zarzavat de supă
- o crenguță de cimbru
- o foaie de dafin
- sare
- 1 l vin alb
- 1 lingură de muștar
- 3 linguri de ulei
- 1 lingură de oțet


Mod de preparare

Se spală burtă, se curăță cu lama unui cuțit ascuțit, se taie felii mari
și se spală din nou.
Se așază feli de burtă pe fundul unei oale sub presiune, se acoperă
cu rondele de morcov, se pune peste morcov rasolul tăiat în două,
apoi se pune restul zarzavatului tăiat felii și parfumat cu o foaie
de dafin și o crenguță de cimbru.
Se acoperă conținutul oalei cu apă amestecată cu vin și se fierbe la
foc mic două ore.
Se scoate capacul, se lasă să se răcească supă, după care se scoate
burta, se taie felii subțiri : la fel se procedează și cu carnea de pe rasol.
Zarzavatul fiert nu se întrebuințează.
Carnea se acoperă cu supa în care a fiert, se acrește cu sos de muștar
și se servește fierbinte.
Sosul de muștar se pregătește astfel : o lingură de muștar se freacă
energic cu uleiul adăugat treptat, apoi se subțiază cu o lingură de oțet.
Se potrivește de sare și se toarnă peste supa care acoperă burta și carnea fiartă.



Ciorbă de Burtă




CIORBĂ DE BURTĂ


Ingrediente

- 2 kg burtă
- 1 kg de oase de porc
- zarzavat de supă
- 1 ceapă
- 2 gălbenușuri
- 2 linguri de oțet


Mod de preparare


Burta spălată bine în mai multe ape reci, se curăță cu lama
ascuțită a unui cuțit, după care se taie felii mari și se pune
la fiert în multă apă rece.
Se fierbe descoperit, împreună cu oasele de porc sau un
rasol de vită, cîteva ore.
După o oră de la început timpului de fierbere, se adaugă
zarzavatul de supă curățat și ceapa tăiată în două.
Cînd burta este fiartă, se scoate, se taie felii, se pun în farfurie
și se acoperă cu zeama în care a fiert.
Ciorba se acrește cu oțet după gust, se potrivește de sare
și se servește dreasă cu puțin gălbenuș de ou.



Ciorbă de Burtă




CIORBĂ DE BURTĂ


Ingrediente

- 2 kg burtă
- 1 kg de oase de porc
- zarzavat de supă
- 1 ceapă
- 2 gălbenușuri
- 2 linguri de oțet


Mod de preparare


Burta spălată bine în mai multe ape reci, se curăță cu lama
ascuțită a unui cuțit, după care se taie felii mari și se pune
la fiert în multă apă rece.
Se fierbe descoperit, împreună cu oasele de porc sau un
rasol de vită, cîteva ore.
După o oră de la început timpului de fierbere, se adaugă
zarzavatul de supă curățat și ceapa tăiată în două.
Cînd burta este fiartă, se scoate, se taie felii, se pun în farfurie
și se acoperă cu zeama în care a fiert.
Ciorba se acrește cu oțet după gust, se potrivește de sare
și se servește dreasă cu puțin gălbenuș de ou.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții