Ciorbă de Cartofi




CIORBĂ DE CARTOFI


Ingrediente

- 1/2 cartofi
- 6 fire de ceapă verde
- 6 căței de usturoi
- 1/2 zeamă de varză
- 2 roșii
- 1 ardei gras
- sare
- 2 ouă crude
- leuștean
- cimbru


Mod de preparare

Se curăță cartofii și se pun să fiarbă în apă caldă.
După un sfert de oră se adaugă ceapa și usturoiul
împreună cu ardeiul, tăiate felii subțiri.
Se continuă fierberea o jumătate de oră la foc mic,
acoperit.
Se potrivește de sare după ce s-a acrit cu zeama de
varză dată în clocot.
Roșiile se decojesc, se taie felii subțiri și se pun să
fiarbă zece minute, o dată cu cimbrul, în supa fierbinte.
Cînd ciorba este gata, se parfumează cu leuștean tocat
mărunt și se drege cu ou bătut.
Ciorba se servește caldă, sau rece, cu mămăliguță caldă.




Ciorbă de Cartofi




CIORBĂ DE CARTOFI


Ingrediente

- 1/2 cartofi
- 6 fire de ceapă verde
- 6 căței de usturoi
- 1/2 zeamă de varză
- 2 roșii
- 1 ardei gras
- sare
- 2 ouă crude
- leuștean
- cimbru


Mod de preparare

Se curăță cartofii și se pun să fiarbă în apă caldă.
După un sfert de oră se adaugă ceapa și usturoiul
împreună cu ardeiul, tăiate felii subțiri.
Se continuă fierberea o jumătate de oră la foc mic,
acoperit.
Se potrivește de sare după ce s-a acrit cu zeama de
varză dată în clocot.
Roșiile se decojesc, se taie felii subțiri și se pun să
fiarbă zece minute, o dată cu cimbrul, în supa fierbinte.
Cînd ciorba este gata, se parfumează cu leuștean tocat
mărunt și se drege cu ou bătut.
Ciorba se servește caldă, sau rece, cu mămăliguță caldă.




Borș de Zarzavat




BORȘ DE ZARZAVAT

Video ciorbă de legume
Ingrediente

- 1 varză mică crudă
- 1 țelină
- 3 morcovi
- 1 ceapă
- 4 fire de usturoi
- 2 cartofi
- sare
- 1 l de borș
- 1 cană de smîntînă
- leuștean
- 1 ceașcă de ulei

Video ciorbă de legume

Mod de preparare


Se curăță varza de foile de deasupra, se spală în apă
rece și se taie fideluță.
Se freacă încet cu sare, apoi se clătește cu apă rece,
după care se stoarce în mînă și se călește în ulei.
Cînd varza s-a înmuiat ușor, se adaugă ceapa tocată,
țelina și morcovii tăiați fideluță.
Se pune peste legume o ceașcă de apă, se acoperă
cratița și se călesc la foc mic.
Operația aceasta se face într-o cratiță cu pereți înalți.
Zarzavatul se stinge cu 1 l de apă și se lasă să fiarbă
la foc mic, după ce se adaugă sarea necesară.
În supă se pun cîteva fire de usturoi tocat mărunt o
dată cu cartofi spălați și tăiați cuburi mici.
Cînd cartofii sînt fierți, se pune borșul fiert separat, se
adaugă leuștean tocat mărunt și se stinge focul.
Borșul se drege cu smîntînă și se servește cald.
Video ciorbă de legume




Borș de Zarzavat




BORȘ DE ZARZAVAT

Video ciorbă de legume
Ingrediente

- 1 varză mică crudă
- 1 țelină
- 3 morcovi
- 1 ceapă
- 4 fire de usturoi
- 2 cartofi
- sare
- 1 l de borș
- 1 cană de smîntînă
- leuștean
- 1 ceașcă de ulei

Video ciorbă de legume

Mod de preparare


Se curăță varza de foile de deasupra, se spală în apă
rece și se taie fideluță.
Se freacă încet cu sare, apoi se clătește cu apă rece,
după care se stoarce în mînă și se călește în ulei.
Cînd varza s-a înmuiat ușor, se adaugă ceapa tocată,
țelina și morcovii tăiați fideluță.
Se pune peste legume o ceașcă de apă, se acoperă
cratița și se călesc la foc mic.
Operația aceasta se face într-o cratiță cu pereți înalți.
Zarzavatul se stinge cu 1 l de apă și se lasă să fiarbă
la foc mic, după ce se adaugă sarea necesară.
În supă se pun cîteva fire de usturoi tocat mărunt o
dată cu cartofi spălați și tăiați cuburi mici.
Cînd cartofii sînt fierți, se pune borșul fiert separat, se
adaugă leuștean tocat mărunt și se stinge focul.
Borșul se drege cu smîntînă și se servește cald.
Video ciorbă de legume




Postare

  ANPC Termeni și Condiții