Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Ciorba de Fasole Boabe
CIORBA DE FASOLE BOABE
Ingrediente
- 1/4 kg fasole boabe
- 1 păstîrnac mare
- 1 ceapă
- 1 morcov
- usturoi
- 1/4 kg corcodușe verzi sau aguridă ( strugure înainte de coacere, cu gust acru )
- sare
- leuștean
- bulion de roșii
- 1 lingură de ulei
Mod de preparare
Se alege fasolea, se spală și se lasă în apă rece cîteva ore,
după care se aruncă apa.
Se pune apă proaspătă, se dă în clocot, se aruncă apa clocotită,
apoi se umple oala cu apă rece.
Se potrivește focul și se lasă să fiarbă cel puțin o oră, după ce
s-a pus peste fasole puțină sare.
Dacă bobul de fasole este puțin moale, se adaugă zarzavatul
curățat și spălat, dar netăiat.
Păstîrnacul se pune la fiert o dată cu fasolea, deoarece prin
fierbere îndelungată aceasta dă gust mîncării dulceață și gust
deosebit de bun.
Se adaugă o roșie decojită și tăiată felii subțiri și o lingură de
ulei cînd mîncarea este gata.
Se acrește ciorba cu corcodușe fierte și zdrobite bine.
Strecurate prin tifon.
Se mai dă un clocot cu sarea necesară, se presară deasupra leuștean
tocat mărunt și se ia oala de pe foc.
Ciorba de fasole se servește, de obicei, rece, cu ceapă verde
și mămăliguță caldă.
Ciorba de Fasole Boabe
CIORBA DE FASOLE BOABE
Ingrediente
- 1/4 kg fasole boabe
- 1 păstîrnac mare
- 1 ceapă
- 1 morcov
- usturoi
- 1/4 kg corcodușe verzi sau aguridă ( strugure înainte de coacere, cu gust acru )
- sare
- leuștean
- bulion de roșii
- 1 lingură de ulei
Mod de preparare
Se alege fasolea, se spală și se lasă în apă rece cîteva ore,
după care se aruncă apa.
Se pune apă proaspătă, se dă în clocot, se aruncă apa clocotită,
apoi se umple oala cu apă rece.
Se potrivește focul și se lasă să fiarbă cel puțin o oră, după ce
s-a pus peste fasole puțină sare.
Dacă bobul de fasole este puțin moale, se adaugă zarzavatul
curățat și spălat, dar netăiat.
Păstîrnacul se pune la fiert o dată cu fasolea, deoarece prin
fierbere îndelungată aceasta dă gust mîncării dulceață și gust
deosebit de bun.
Se adaugă o roșie decojită și tăiată felii subțiri și o lingură de
ulei cînd mîncarea este gata.
Se acrește ciorba cu corcodușe fierte și zdrobite bine.
Strecurate prin tifon.
Se mai dă un clocot cu sarea necesară, se presară deasupra leuștean
tocat mărunt și se ia oala de pe foc.
Ciorba de fasole se servește, de obicei, rece, cu ceapă verde
și mămăliguță caldă.
Ciorbă de Fasole Verde
CIORBĂ DE FASOLE VERDE
Ingrediente
- 1 kg de fasole verde
- 1 ceapă
- 1 kg de roșii
- verdeață tocată
- 1 crenguță de cimbru
- sare
- 2 linguri de ulei
Mod de preparare
Fasolea se curăță de capete și de codițe, se rupe bucăți mari
de 3 - 4 cm, se spală cu apă rece și se pun la fiert cu apă
care clocotește.
Se fierbe la foc mic o jumătate de oră, după care se adaugă
ceapa tocată și sarea necesară.
Cînd fasolea este fiartă, se pun roșiile decojite și tăiate felii
subțiri, se adaugă două linguri de ulei și o crenguță de cimbru.
Se mai fierbe totul zece minute, după care se presară deasupra
verdeață tocată mărunt și se stinge focul.
Ciorba de fasole se servește caldă, dar este mult mai bună rece,
servită cu mămăliguță caldă și cu ceapă alături.
Ciorbă de Fasole Verde
CIORBĂ DE FASOLE VERDE
Ingrediente
- 1 kg de fasole verde
- 1 ceapă
- 1 kg de roșii
- verdeață tocată
- 1 crenguță de cimbru
- sare
- 2 linguri de ulei
Mod de preparare
Fasolea se curăță de capete și de codițe, se rupe bucăți mari
de 3 - 4 cm, se spală cu apă rece și se pun la fiert cu apă
care clocotește.
Se fierbe la foc mic o jumătate de oră, după care se adaugă
ceapa tocată și sarea necesară.
Cînd fasolea este fiartă, se pun roșiile decojite și tăiate felii
subțiri, se adaugă două linguri de ulei și o crenguță de cimbru.
Se mai fierbe totul zece minute, după care se presară deasupra
verdeață tocată mărunt și se stinge focul.
Ciorba de fasole se servește caldă, dar este mult mai bună rece,
servită cu mămăliguță caldă și cu ceapă alături.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții