Supă de Cartofi




SUPĂ DE CARTOFI


Ingrediente

- 4 cartofi
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ceașcă de orez
- 1 lingură de bulion
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1 lingură de supă concentrată
- 1 ceapă


Mod de preparare


Se taie zarzavatul de supă fideluță și se călește împreună
cu ceapa tocată mărunt într-o ceașcă de ulei.
Cînd morcovii s-au înmuiat ușor, se stinge zarzavatul cu
2 litri de apă caldă, se adaugă cartofii tăiați cubulețe mici
și sare.
Se acoperă vasul și se micșorează focul.
Se fierbe totul o jumătate de oră, după care se adaugă făina
desfăcută într-o ceașcă de apă rece sau lapte dulce și o
lingură de bulion de roșii.
Se mai fierbe supa zece minute, să aibă timp făina să se
încorporeze bine.
Orezul fiert separat se adaugă în supă atunci cînd se stinge
focul.
Supa se servește caldă, cu brînză telemea alături.





Supă de Cartofi




SUPĂ DE CARTOFI


Ingrediente

- 4 cartofi
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ceașcă de orez
- 1 lingură de bulion
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1 lingură de supă concentrată
- 1 ceapă


Mod de preparare


Se taie zarzavatul de supă fideluță și se călește împreună
cu ceapa tocată mărunt într-o ceașcă de ulei.
Cînd morcovii s-au înmuiat ușor, se stinge zarzavatul cu
2 litri de apă caldă, se adaugă cartofii tăiați cubulețe mici
și sare.
Se acoperă vasul și se micșorează focul.
Se fierbe totul o jumătate de oră, după care se adaugă făina
desfăcută într-o ceașcă de apă rece sau lapte dulce și o
lingură de bulion de roșii.
Se mai fierbe supa zece minute, să aibă timp făina să se
încorporeze bine.
Orezul fiert separat se adaugă în supă atunci cînd se stinge
focul.
Supa se servește caldă, cu brînză telemea alături.





Ciorbă din Zeamă de Varză



CIORBĂ DIN ZEAMĂ DE VARZĂ


Ingrediente

- 1 l de zeamă de varză
- 1/2 litru apă rece
- 6 - 7 căței de usturoi
- sare
- 200 g tăiței de casă
- 2 ouă
- verdeață tocată
- 1 lingură de ulei


Mod de preparare

Se strecoară zeama de varză și se pune împreună cu
apa rece să clocotească.
Imediat ce dă în clocot, se adaugă usturoiul tocat fin
și se mai fierbe zece minute, după care se pun peste
ciorbă tăițeii fierți separați și clătiți cu apă rece.
Se ia oala de pe foc, se drege ciorba cu două ouă
bătute bine, se parfumează cu verdeață tocată mărunt.
Se adaugă în ciorbă  o lingură de ulei și se mai dă
într-un clocot.




Ciorbă din Zeamă de Varză



CIORBĂ DIN ZEAMĂ DE VARZĂ


Ingrediente

- 1 l de zeamă de varză
- 1/2 litru apă rece
- 6 - 7 căței de usturoi
- sare
- 200 g tăiței de casă
- 2 ouă
- verdeață tocată
- 1 lingură de ulei


Mod de preparare

Se strecoară zeama de varză și se pune împreună cu
apa rece să clocotească.
Imediat ce dă în clocot, se adaugă usturoiul tocat fin
și se mai fierbe zece minute, după care se pun peste
ciorbă tăițeii fierți separați și clătiți cu apă rece.
Se ia oala de pe foc, se drege ciorba cu două ouă
bătute bine, se parfumează cu verdeață tocată mărunt.
Se adaugă în ciorbă  o lingură de ulei și se mai dă
într-un clocot.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții