Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Supă de Chimen
SUPĂ DE CHIMEN
Ingrediente
- 2 cartofi
- 2 morcovi
- sare
- 100 g tăiței sau fidea
- 1 lingură de unt
- verdeață tocată
- 1 țelină mică
- 2 linguri de chimen
- 2 linguri de ulei
- 1 pahar de smîntînă
Mod de preparare
Se curăță zarzavatul, se spală și se pune întreg la fiert cu apă caldă.
Se fierbe acoperit, la foc mic 30 de minute, după care se adaugă
tăițeii fierți separat și clătiți cu apă rece și o lingură de unt.
Chimenul se pune cu ulei într-o tigaie, se ține acoperit pe foc mic
zece minute, se stinge cu supă fierbinte, apoi se strecoară.
Semințele de chimen se aruncă, zeama strecurată se pune peste
supă, se adaugă sare după gust și se mai clocotește cîteva minute.
Se stinge focul, se adaugă verdeață tocată și se drege supa cu smîntînă.
Se servește cu crutoane de pîine prăjită.
Supă de Chimen
SUPĂ DE CHIMEN
Ingrediente
- 2 cartofi
- 2 morcovi
- sare
- 100 g tăiței sau fidea
- 1 lingură de unt
- verdeață tocată
- 1 țelină mică
- 2 linguri de chimen
- 2 linguri de ulei
- 1 pahar de smîntînă
Mod de preparare
Se curăță zarzavatul, se spală și se pune întreg la fiert cu apă caldă.
Se fierbe acoperit, la foc mic 30 de minute, după care se adaugă
tăițeii fierți separat și clătiți cu apă rece și o lingură de unt.
Chimenul se pune cu ulei într-o tigaie, se ține acoperit pe foc mic
zece minute, se stinge cu supă fierbinte, apoi se strecoară.
Semințele de chimen se aruncă, zeama strecurată se pune peste
supă, se adaugă sare după gust și se mai clocotește cîteva minute.
Se stinge focul, se adaugă verdeață tocată și se drege supa cu smîntînă.
Se servește cu crutoane de pîine prăjită.
Supă de Ciuperci
SUPĂ DE CIUPERCI
Ingrediente
- 1/4 kg ciuperci
- 1 pahar de lapte dulce
- 1 linguriță de zahăr
- 1 lingură de făină
- verdeață tocată
- sare
- piper măcinat
- 1 ou crud
Mod de preparare
Se curăță ciupercile de partea care a stat în pămînt,
se spală în multe ape reci, trecînd cu mîna ușor
peste lamele, apoi se taie felii subțiri și se lasă într-o
farfurie adîncă, cu o lingură de făină presărată
deasupra.
Se pune pe foc un vas cu 1 litru de apă și cînd
aceasta dă în clocot se adaugă ciupercile și laptele.
Se acoperă vasul și se fierb ciupercile la foc mic,
o jumătate de oră.
Se adaugă sare, se îndulcește după gust și se mai
lasă pe foc zece minute, după care se stinge focul
și se drege supa cu ou bătut bine.
Supa se servește caldă, cu verdeață tocată deasupra
și cu crutoane de pîine prăjită alături.
Supă de Ciuperci
SUPĂ DE CIUPERCI
Ingrediente
- 1/4 kg ciuperci
- 1 pahar de lapte dulce
- 1 linguriță de zahăr
- 1 lingură de făină
- verdeață tocată
- sare
- piper măcinat
- 1 ou crud
Mod de preparare
Se curăță ciupercile de partea care a stat în pămînt,
se spală în multe ape reci, trecînd cu mîna ușor
peste lamele, apoi se taie felii subțiri și se lasă într-o
farfurie adîncă, cu o lingură de făină presărată
deasupra.
Se pune pe foc un vas cu 1 litru de apă și cînd
aceasta dă în clocot se adaugă ciupercile și laptele.
Se acoperă vasul și se fierb ciupercile la foc mic,
o jumătate de oră.
Se adaugă sare, se îndulcește după gust și se mai
lasă pe foc zece minute, după care se stinge focul
și se drege supa cu ou bătut bine.
Supa se servește caldă, cu verdeață tocată deasupra
și cu crutoane de pîine prăjită alături.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții