Supă de Gulii




SUPĂ DE GULII


Ingrediente

- 3 - 4 gulii tinere
- 1 țelină
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 4 linguri de griș
- 1 lingură de unt
- verdeață tocată
- usturoi
- 1 pahar de smîntînă


Mod de preparare

Se curăță guliile de coaja tare, se taie fideluță și se
călesc în unt, apoi se pun într-un vas adînc și se
sting cu supă de zarzavat sau cu apă caldă.
Se curăță țelina și rădăcina de pătrunjel de coajă
și se taie fideluță, apoi se pun în oala cu supă.
Se acoperă și se fierbe totul la foc mic, o jumătate
de oră.
Cînd s-au înmuiat legumele, se adaugă grișul, în
ploaie și usturoiul tocat fin.
După 20 de minute se stinge focul, se drege cu smîntînă
și se potrivește de sare.
Se servește caldă, cu crutoane de pîine prăjită și brînză
sărată alături.
Înainte de a se servi, peste supă se presară pătrunjel verde
tocat fin.



Supă de Gulii




SUPĂ DE GULII


Ingrediente

- 3 - 4 gulii tinere
- 1 țelină
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 4 linguri de griș
- 1 lingură de unt
- verdeață tocată
- usturoi
- 1 pahar de smîntînă


Mod de preparare

Se curăță guliile de coaja tare, se taie fideluță și se
călesc în unt, apoi se pun într-un vas adînc și se
sting cu supă de zarzavat sau cu apă caldă.
Se curăță țelina și rădăcina de pătrunjel de coajă
și se taie fideluță, apoi se pun în oala cu supă.
Se acoperă și se fierbe totul la foc mic, o jumătate
de oră.
Cînd s-au înmuiat legumele, se adaugă grișul, în
ploaie și usturoiul tocat fin.
După 20 de minute se stinge focul, se drege cu smîntînă
și se potrivește de sare.
Se servește caldă, cu crutoane de pîine prăjită și brînză
sărată alături.
Înainte de a se servi, peste supă se presară pătrunjel verde
tocat fin.



Supă de Gulii Pasată



SUPĂ DE GULII PASATĂ


Ingrediente

- 4 - 5 gulii mijlocii
- 1 lingură de unt
- sare
- 1 lingură de făină
- 1 lingură de supă concentrată
- 2 cartofi


Mod de preparare


Se curăță guliile de coaja tare, se taie felii și se pun la fiert
împreună cu doi cartofi curățați și tăiați felii.
Legumele se pun la fiert cu apă caldă.
Se trec prin sită cînd au fiert bine, se pune piureul obținut
înapoi în supă, se potrivește de sare și se continuă fierberea
20 de minute.
În piureul de legume se desface o lingură de făină și se adaugă
o lingură de supă concentrată, pentru ca supa să aibă consistență.
Se adaugă o lingură de unt, sare, dacă este nevoie, și se stinge focul.
Supa de gulii se servește caldă, cu crutoane de pîine prăjită.







Supă de Gulii Pasată



SUPĂ DE GULII PASATĂ


Ingrediente

- 4 - 5 gulii mijlocii
- 1 lingură de unt
- sare
- 1 lingură de făină
- 1 lingură de supă concentrată
- 2 cartofi


Mod de preparare


Se curăță guliile de coaja tare, se taie felii și se pun la fiert
împreună cu doi cartofi curățați și tăiați felii.
Legumele se pun la fiert cu apă caldă.
Se trec prin sită cînd au fiert bine, se pune piureul obținut
înapoi în supă, se potrivește de sare și se continuă fierberea
20 de minute.
În piureul de legume se desface o lingură de făină și se adaugă
o lingură de supă concentrată, pentru ca supa să aibă consistență.
Se adaugă o lingură de unt, sare, dacă este nevoie, și se stinge focul.
Supa de gulii se servește caldă, cu crutoane de pîine prăjită.







Postare

  ANPC Termeni și Condiții