Supă de Linte



SUPĂ DE LINTE


Ingrediente

- 1/4 linte
- 1 ceapă
- 4 - 5 fire de usturoi
- 2 linguri de bulion de roșii
- verdeață tocată
- sare
- 1 litru supă de zarzavat
- 1 lingură de ulei


Mod de preparare

Se alege lintea bob cu bob, se ține la înmuiat în apă
rece cîteva ore, după care se spală și se pune să fiarbă
cu 1 litru de supă de zarzavat.
Cînd bobul se desface prin apăsare, se adaugă ceapa și
usturoiul tocate mărunt, se pune sare și se continuă
fierberea.
Se adaugă bulionul peste douăzeci de minute, se pune
o lingură de ulei, apoi se stinge focul.
Supa se servește caldă, cu verdeață tocată deasupra.




Supă de Linte



SUPĂ DE LINTE


Ingrediente

- 1/4 linte
- 1 ceapă
- 4 - 5 fire de usturoi
- 2 linguri de bulion de roșii
- verdeață tocată
- sare
- 1 litru supă de zarzavat
- 1 lingură de ulei


Mod de preparare

Se alege lintea bob cu bob, se ține la înmuiat în apă
rece cîteva ore, după care se spală și se pune să fiarbă
cu 1 litru de supă de zarzavat.
Cînd bobul se desface prin apăsare, se adaugă ceapa și
usturoiul tocate mărunt, se pune sare și se continuă
fierberea.
Se adaugă bulionul peste douăzeci de minute, se pune
o lingură de ulei, apoi se stinge focul.
Supa se servește caldă, cu verdeață tocată deasupra.




Supă de Hasmațuchi



SUPĂ DE HASMAȚUCHI

Ingrediente

- 1/4 hasmațuchi
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de făină
- 1 litru de supă de zarzavat
- 1 pahar de smîntînă
- sare


Mod de preparare

Hasmațuchi este o plantă erbacee, plăcut mirositoare, care
se cultivă ca plantă culinară, sau crește la marginea pădurilor
la începutul primăverii.
Este cunoscută sub denumirea de tulbure în Ardeal și Banat.
Se folosește pentru a da mîncării gust și aromă plăcută, dar
și ca legumă de bază pentru supă.
Se alege planta fir cu fir, se spală în multă apă rece, se taie
mărunt ca pătrunjelul verde și se pune într-o tigaie cu două
linguri de unt.
Se înmoaie la foc mic, se adaugă făina, se omogenizează și se
amestecă mereu, ca să nu se prindă și să nu se coloreze făina.
Se stinge cu puțină apă și se lasă să fiarbă cîteva minute.
Se răstoarnă conținutul peste 1 litru de supă caldă de zarzavat
sau de carne, se potrivește de sare și se acoperă vasul în care fierbe.
Supa trebuie să mai fiarbă douăzeci de minute, apoi se stinge
focul, se drege cu smîntînă și se servește caldă, cu felii de pîine
prăjită alături.





Supă de Hasmațuchi



SUPĂ DE HASMAȚUCHI

Ingrediente

- 1/4 hasmațuchi
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de făină
- 1 litru de supă de zarzavat
- 1 pahar de smîntînă
- sare


Mod de preparare

Hasmațuchi este o plantă erbacee, plăcut mirositoare, care
se cultivă ca plantă culinară, sau crește la marginea pădurilor
la începutul primăverii.
Este cunoscută sub denumirea de tulbure în Ardeal și Banat.
Se folosește pentru a da mîncării gust și aromă plăcută, dar
și ca legumă de bază pentru supă.
Se alege planta fir cu fir, se spală în multă apă rece, se taie
mărunt ca pătrunjelul verde și se pune într-o tigaie cu două
linguri de unt.
Se înmoaie la foc mic, se adaugă făina, se omogenizează și se
amestecă mereu, ca să nu se prindă și să nu se coloreze făina.
Se stinge cu puțină apă și se lasă să fiarbă cîteva minute.
Se răstoarnă conținutul peste 1 litru de supă caldă de zarzavat
sau de carne, se potrivește de sare și se acoperă vasul în care fierbe.
Supa trebuie să mai fiarbă douăzeci de minute, apoi se stinge
focul, se drege cu smîntînă și se servește caldă, cu felii de pîine
prăjită alături.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții