Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Supă de Hribi
SUPĂ DE HRIBI
Ingrediente
- 1/2 kg hribi proaspeți
- 2 cepe
- 1 ceașcă de ulei
- 1 lingură de făină
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
- 1 ceașcă de lapte
- verdeață tocată
Mod de preparare
Se curăță hribii de partea tare care a stat în pămînt,
se separă codițele, se spală în mai multe ape reci
și se taie felii subțiri.
Dacă se pot folosi și codițele, acestea se taie felii
mai groase.
Se lasă hribii în farfurie timp în care se călesc cepele
tocate mărunt într-o ceașcă de ulei.
Se lucrează într-un vas adînc.
Se stinge ceapa cu 1 litru de apă caldă sau supă de
zarzavat, se adaugă hribii și se acoperă vasul.
Se fierbe încet un sfert de oră, după care se desface
făina în lapte dulce, se răstoarnă sosul în supă, se
adaugă sarea necesară și se continuă fierberea.
În supă se pune o legătură de pătrunjel, care parfumează
mîncarea și se aruncă după ce supa a fiert.
Cînd hribii sînt fierți, se stinge focul și se lasă supa să se
răcească un sfert de oră.
Se servește caldă, cu crutoane de pîine prăjită și brînză
sărată alături.
Supă de Hribi
SUPĂ DE HRIBI
Ingrediente
- 1/2 kg hribi proaspeți
- 2 cepe
- 1 ceașcă de ulei
- 1 lingură de făină
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
- 1 ceașcă de lapte
- verdeață tocată
Mod de preparare
Se curăță hribii de partea tare care a stat în pămînt,
se separă codițele, se spală în mai multe ape reci
și se taie felii subțiri.
Dacă se pot folosi și codițele, acestea se taie felii
mai groase.
Se lasă hribii în farfurie timp în care se călesc cepele
tocate mărunt într-o ceașcă de ulei.
Se lucrează într-un vas adînc.
Se stinge ceapa cu 1 litru de apă caldă sau supă de
zarzavat, se adaugă hribii și se acoperă vasul.
Se fierbe încet un sfert de oră, după care se desface
făina în lapte dulce, se răstoarnă sosul în supă, se
adaugă sarea necesară și se continuă fierberea.
În supă se pune o legătură de pătrunjel, care parfumează
mîncarea și se aruncă după ce supa a fiert.
Cînd hribii sînt fierți, se stinge focul și se lasă supa să se
răcească un sfert de oră.
Se servește caldă, cu crutoane de pîine prăjită și brînză
sărată alături.
Supă de Gulii cu Găluște de Ficat
SUPĂ DE GULII CU GĂLUȘTE DE FICAT
Ingrediente
- 4 - 5 gulii
- 1 țelină
- 1 ou crud
- 3 linguri de făină
- 3 legături de pătrunjel verde
- 1 crenguță de cimbru
- 3 fire de usturoi
- 2 morcovi
- 4 - 5 ficăței de pasăre
- sare
Mod de preparare
Se curăță guliile se taie în patru și se pun la fiert în
apă caldă împreună cu morcovii și țelina tăiate felii
groase.
O dată cu supa se pune la fiert un buchet format din
pătrunjel verde, o crenguță de cimbru și cîteva fire
de usturoi.
Cînd legumele au fiert, se scoate buchetul și se aruncă.
Supa se strecoară, legumele se trec prin sită și se pune
piureul obținut să fiarbă la foc mic.
Cînd supa dă în clocot, se pun găluștele de ficat.
Ficățeii de pasăre se dau în clocot, se scurg și se trec
prin mașina de tocat.
Se amestecă într-o farfurie adîncă cu un gălbenuș crud,
puțină verdeață tocată și două linguri de făină.
Amestecul se freacă încet cu o linguriță de unt, se sărează
și se omogenizează.
Din el se fac găluște mici, care se iau cu lingurița și se pun
în supa caldă.
Se acoperă oala, se micșorează focul și se fierbe supa încă
20 de minute.
În supă se adaugă restul de unt și o lingură de făină desfăcută
în apă rece, dacă supa nu este destul de consistentă.
Se servește caldă, cu crutoane de pîine prăjită.
Supă de Gulii cu Găluște de Ficat
SUPĂ DE GULII CU GĂLUȘTE DE FICAT
Ingrediente
- 4 - 5 gulii
- 1 țelină
- 1 ou crud
- 3 linguri de făină
- 3 legături de pătrunjel verde
- 1 crenguță de cimbru
- 3 fire de usturoi
- 2 morcovi
- 4 - 5 ficăței de pasăre
- sare
Mod de preparare
Se curăță guliile se taie în patru și se pun la fiert în
apă caldă împreună cu morcovii și țelina tăiate felii
groase.
O dată cu supa se pune la fiert un buchet format din
pătrunjel verde, o crenguță de cimbru și cîteva fire
de usturoi.
Cînd legumele au fiert, se scoate buchetul și se aruncă.
Supa se strecoară, legumele se trec prin sită și se pune
piureul obținut să fiarbă la foc mic.
Cînd supa dă în clocot, se pun găluștele de ficat.
Ficățeii de pasăre se dau în clocot, se scurg și se trec
prin mașina de tocat.
Se amestecă într-o farfurie adîncă cu un gălbenuș crud,
puțină verdeață tocată și două linguri de făină.
Amestecul se freacă încet cu o linguriță de unt, se sărează
și se omogenizează.
Din el se fac găluște mici, care se iau cu lingurița și se pun
în supa caldă.
Se acoperă oala, se micșorează focul și se fierbe supa încă
20 de minute.
În supă se adaugă restul de unt și o lingură de făină desfăcută
în apă rece, dacă supa nu este destul de consistentă.
Se servește caldă, cu crutoane de pîine prăjită.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții