Cartofi cu Costiță



CARTOFI CU COSTIȚĂ

Ingrediente

- 1 kg cartofi noi sau 1 1/2 kg cartofi vechi
- sare
- 200 g costiță afumată
- 1 ceapă de apă
- 1 pahar cu vin alb
- 1 ceașcă de ulei
- 1 linguriță de făină
- verdeață
- piper


Mod de preparare


Se taie costița felii și se rumenește în ulei încins, apoi se
scoate pe o farfurie.
În uleiul rămas se rumenește o ceapă tocată mărunt, care
se stinge cu o ceașcă de apă și un pahar de vin alb.
Se curăță cartofii, se spală și se taie felii pe lung, se mai
spală o dată și se pun în sosul de ceapă.
Se adaugă făina desfăcută în apă rece, se toarnă sosul
peste cartofi, se adaugă puțină sare și se acoperă vasul.
Mîncarea se face la foc mic.
Se fierb cartofii 20 de minute, după care se adaugă costița
felii, piper boabe și puțin usturoi.
Mîncarea se scade bine și se servește caldă, presărată cu
verdeață tocată mărunt.



Cartofi cu Costiță



CARTOFI CU COSTIȚĂ

Ingrediente

- 1 kg cartofi noi sau 1 1/2 kg cartofi vechi
- sare
- 200 g costiță afumată
- 1 ceapă de apă
- 1 pahar cu vin alb
- 1 ceașcă de ulei
- 1 linguriță de făină
- verdeață
- piper


Mod de preparare


Se taie costița felii și se rumenește în ulei încins, apoi se
scoate pe o farfurie.
În uleiul rămas se rumenește o ceapă tocată mărunt, care
se stinge cu o ceașcă de apă și un pahar de vin alb.
Se curăță cartofii, se spală și se taie felii pe lung, se mai
spală o dată și se pun în sosul de ceapă.
Se adaugă făina desfăcută în apă rece, se toarnă sosul
peste cartofi, se adaugă puțină sare și se acoperă vasul.
Mîncarea se face la foc mic.
Se fierb cartofii 20 de minute, după care se adaugă costița
felii, piper boabe și puțin usturoi.
Mîncarea se scade bine și se servește caldă, presărată cu
verdeață tocată mărunt.



Cartofi Noi în Aluat



CARTOFI NOI ÎN ALUAT


Ingrediente

- 1 kg cartofi noi mici
- 2 ouă
- 4 linguri de făină
- sare
- piper măcinat
- 1 cană de lapte
- 1 cană de ulei


Mod de preparare


Se curăță cartofi de coajă, se spală în mai multe ape
reci și se lasă într-un castron adînc cu puțină sare
deasupra lor.
Se face un aluat subțire din două ouă bătute bine,
patru linguri de făină, puțină sare și o cană de lapte.
Aluatul se omogenizează și se trec cartofi prin el.
Se îngroașă aluatul, în așa fel cît să se țină pe cartofi
și să nu curgă.
Se pun cartofi în ulei încins și se prăjesc pînă cînd
prind o crustă aurie.
Uleiul se pune într-o cratiță adîncă de tuci sau în ceaun.
Cartofi se servesc calzi, ca garnitură la friptură sau ca
un fel de mîncare, cu salată de sezon.






Cartofi Noi în Aluat



CARTOFI NOI ÎN ALUAT


Ingrediente

- 1 kg cartofi noi mici
- 2 ouă
- 4 linguri de făină
- sare
- piper măcinat
- 1 cană de lapte
- 1 cană de ulei


Mod de preparare


Se curăță cartofi de coajă, se spală în mai multe ape
reci și se lasă într-un castron adînc cu puțină sare
deasupra lor.
Se face un aluat subțire din două ouă bătute bine,
patru linguri de făină, puțină sare și o cană de lapte.
Aluatul se omogenizează și se trec cartofi prin el.
Se îngroașă aluatul, în așa fel cît să se țină pe cartofi
și să nu curgă.
Se pun cartofi în ulei încins și se prăjesc pînă cînd
prind o crustă aurie.
Uleiul se pune într-o cratiță adîncă de tuci sau în ceaun.
Cartofi se servesc calzi, ca garnitură la friptură sau ca
un fel de mîncare, cu salată de sezon.






Postare

  ANPC Termeni și Condiții