Mîncare de Cartofi



MÎNCARE DE CARTOFI


Ingrediente

- 1 kg de cartofi
- sare
- 1 ceșcuță de ulei
- 2 roșii decojite
- 1 ardei gras
- 2 morcovi
- 2 cepe
- verdeață tocată


Mod de preparare

Se curăță morcovii și ceapa, se taie fideluță și se pun
să se înmoaie într-o cratiță adîncă împreună cu o
ceașcă de ulei.
Se adaugă din cînd în cînd cîte puțină apă pentru ca
legumele să se înmoaie și nu se ardă.
Cînd morcovul s-a înmuiat, se taie ardeiul felii subțiri
și se călește și el în ulei cu ceapa și morcovul.
Se curăță cartofii, se spală în mai multe ape, se pun în cratiță,
se acoperă cu apă caldă, se adaugă sare și o foaie de
dafin și se fierbe mîncarea, la foc mic, acoperită.
Cînd este gata, mîncarea se trage de pe foc și se presară
cu verdeață tocată mărunt.
Se servește cu salată de sezon, colorată cu bulion de roșii
sau cu roșii felii, puse la fiert zece minute înainte de
a lua mîncarea de pe foc.





Mîncare de Cartofi



MÎNCARE DE CARTOFI


Ingrediente

- 1 kg de cartofi
- sare
- 1 ceșcuță de ulei
- 2 roșii decojite
- 1 ardei gras
- 2 morcovi
- 2 cepe
- verdeață tocată


Mod de preparare

Se curăță morcovii și ceapa, se taie fideluță și se pun
să se înmoaie într-o cratiță adîncă împreună cu o
ceașcă de ulei.
Se adaugă din cînd în cînd cîte puțină apă pentru ca
legumele să se înmoaie și nu se ardă.
Cînd morcovul s-a înmuiat, se taie ardeiul felii subțiri
și se călește și el în ulei cu ceapa și morcovul.
Se curăță cartofii, se spală în mai multe ape, se pun în cratiță,
se acoperă cu apă caldă, se adaugă sare și o foaie de
dafin și se fierbe mîncarea, la foc mic, acoperită.
Cînd este gata, mîncarea se trage de pe foc și se presară
cu verdeață tocată mărunt.
Se servește cu salată de sezon, colorată cu bulion de roșii
sau cu roșii felii, puse la fiert zece minute înainte de
a lua mîncarea de pe foc.





Cartofi Prăjiți



CARTOFI PRĂJIȚI


Ingrediente

- 1 kg de cartofi
- sare
- 1 cană de ulei
- usturoi





Mod de preparare


Se curăță cartofii, se taie felii pe lung, apoi alte felii subțiri,
se spală în multă apă rece și se sărează după gust.
Cartofii se pun în ulei încins, de preferință într-o cratiță
de tuci adîncă, sau un ceaun, se acoperă pentru cinci
minute, apoi se prejăsc descoperit, la foc potrivit.
Dacă se sărează de la început, cartofi rămîn crocanți și
se prăjesc fără să se rupă.
Se servesc calzi, ca garnitură la chiftele sau fripturi, dar
și ca fel de mîncare, alături de ochiuri românești, cu puțin
usturoi tocat, turnat peste ei.





Cartofi Prăjiți



CARTOFI PRĂJIȚI


Ingrediente

- 1 kg de cartofi
- sare
- 1 cană de ulei
- usturoi





Mod de preparare


Se curăță cartofii, se taie felii pe lung, apoi alte felii subțiri,
se spală în multă apă rece și se sărează după gust.
Cartofii se pun în ulei încins, de preferință într-o cratiță
de tuci adîncă, sau un ceaun, se acoperă pentru cinci
minute, apoi se prejăsc descoperit, la foc potrivit.
Dacă se sărează de la început, cartofi rămîn crocanți și
se prăjesc fără să se rupă.
Se servesc calzi, ca garnitură la chiftele sau fripturi, dar
și ca fel de mîncare, alături de ochiuri românești, cu puțin
usturoi tocat, turnat peste ei.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții