Cartofi cu Ouă la Cuptor




CARTOFI CU OUĂ LA CUPTOR


Ingrediente

- 1 kg cartofi
- 4 ouă
- 200 g brînză sărată
- mărar tocat
- 2 linguri de unt
- usturoi
- sare



Mod de preparare


Se fierb cartofii în coajă, se curăță cînd au fiert și se taie
felii pe lat.
Rondelele de cartofi se pun într-o formă de sticlă unsă cu
unt, peste cartofi se așază un strat de brînză sărată și rondele
de ou fiert tare.
Se încheie operația cu un strat de rondele de cartofi, peste
care se pun cîțiva căței de usturoi, mărar tocat și puțină sare.
Forma se umple cu apă și se lasă la cuptor, la foc potrivit, o oră.
Cartofii se scot din cuptor și se servesc fierbinți, cu salată de
sfeclă roșie și hrean.



Cartofi cu Ouă la Cuptor




CARTOFI CU OUĂ LA CUPTOR


Ingrediente

- 1 kg cartofi
- 4 ouă
- 200 g brînză sărată
- mărar tocat
- 2 linguri de unt
- usturoi
- sare



Mod de preparare


Se fierb cartofii în coajă, se curăță cînd au fiert și se taie
felii pe lat.
Rondelele de cartofi se pun într-o formă de sticlă unsă cu
unt, peste cartofi se așază un strat de brînză sărată și rondele
de ou fiert tare.
Se încheie operația cu un strat de rondele de cartofi, peste
care se pun cîțiva căței de usturoi, mărar tocat și puțină sare.
Forma se umple cu apă și se lasă la cuptor, la foc potrivit, o oră.
Cartofii se scot din cuptor și se servesc fierbinți, cu salată de
sfeclă roșie și hrean.



Cartofi cu Brînză Sărată, la Cuptor



CARTOFI CU BRÎNZĂ SĂRATĂ, LA CUPTOR


Ingrediente

- 1 kg cartofi
- 200 g brînză sărată
- 1 pahar de smîntînă
- 2 linguri de unt
- sare
- usturoi


Mod de preparare


Se curăță cartofi, se spală și se taie felii pe lung.
Se spală din nou în apă rece, cartofi avînd mult
amidon, care este greu suportat de stomacul
copiilor și al bătrînilor.
Se unge o formă de sticlă incasabilă cu unt mult,
se pun cartofii presărați cu puțină sare, se acoperă
cu supă de carne sau de zarzavat și se introduce
forma în cuptorul rece.
Se dă focul mic la început, apoi se potrivește și se
lasă cartofii în cuptor o jumătate de oră.
Se scoate apoi forma din cuptor, se întorc cartofii cu
lingura, se presară brînza sărată dată pe răzătoare
peste ei și se continuă coacerea.
Se adaugă smîntîna cînd cartofii sînt gata și se servesc
fierbinți, cu pîine proaspătă.



Cartofi cu Brînză Sărată, la Cuptor



CARTOFI CU BRÎNZĂ SĂRATĂ, LA CUPTOR


Ingrediente

- 1 kg cartofi
- 200 g brînză sărată
- 1 pahar de smîntînă
- 2 linguri de unt
- sare
- usturoi


Mod de preparare


Se curăță cartofi, se spală și se taie felii pe lung.
Se spală din nou în apă rece, cartofi avînd mult
amidon, care este greu suportat de stomacul
copiilor și al bătrînilor.
Se unge o formă de sticlă incasabilă cu unt mult,
se pun cartofii presărați cu puțină sare, se acoperă
cu supă de carne sau de zarzavat și se introduce
forma în cuptorul rece.
Se dă focul mic la început, apoi se potrivește și se
lasă cartofii în cuptor o jumătate de oră.
Se scoate apoi forma din cuptor, se întorc cartofii cu
lingura, se presară brînza sărată dată pe răzătoare
peste ei și se continuă coacerea.
Se adaugă smîntîna cînd cartofii sînt gata și se servesc
fierbinți, cu pîine proaspătă.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții