Cartofi cu Salam la Cuptor



CARTOFI CU SALAM LA CUPTOR


Ingrediente

- 1 kg cartofi noi
- 1/4 kg salam
- usturoi
- sare
- 1 ceapă
- verdeață tocată
- 1 pahar de smîntînă
- 2 linguri de unt


Mod de preparare


Se curăță cartofii, se spală în multă apă rece și se pun
peste ceapa călită cu două linguri de unt.
Peste cartofi se taie mărunt usturoi, se pun felii de salam
și se sărează puțin, după care se acoperă vasul și se lasă să
fiarbă la foc mic.
Cînd cartofii sînt fierți, se pune deasupra lor verdeață tocată
și un pahar de smîntînă.
Se servesc fierbinți, cu salată picantă de roșii și ardei gras.



Cartofi cu Salam la Cuptor



CARTOFI CU SALAM LA CUPTOR


Ingrediente

- 1 kg cartofi noi
- 1/4 kg salam
- usturoi
- sare
- 1 ceapă
- verdeață tocată
- 1 pahar de smîntînă
- 2 linguri de unt


Mod de preparare


Se curăță cartofii, se spală în multă apă rece și se pun
peste ceapa călită cu două linguri de unt.
Peste cartofi se taie mărunt usturoi, se pun felii de salam
și se sărează puțin, după care se acoperă vasul și se lasă să
fiarbă la foc mic.
Cînd cartofii sînt fierți, se pune deasupra lor verdeață tocată
și un pahar de smîntînă.
Se servesc fierbinți, cu salată picantă de roșii și ardei gras.



Cartofi cu Ouă la Cuptor




CARTOFI CU OUĂ LA CUPTOR


Ingrediente

- 1 kg cartofi
- 4 ouă
- 200 g brînză sărată
- mărar tocat
- 2 linguri de unt
- usturoi
- sare



Mod de preparare


Se fierb cartofii în coajă, se curăță cînd au fiert și se taie
felii pe lat.
Rondelele de cartofi se pun într-o formă de sticlă unsă cu
unt, peste cartofi se așază un strat de brînză sărată și rondele
de ou fiert tare.
Se încheie operația cu un strat de rondele de cartofi, peste
care se pun cîțiva căței de usturoi, mărar tocat și puțină sare.
Forma se umple cu apă și se lasă la cuptor, la foc potrivit, o oră.
Cartofii se scot din cuptor și se servesc fierbinți, cu salată de
sfeclă roșie și hrean.



Cartofi cu Ouă la Cuptor




CARTOFI CU OUĂ LA CUPTOR


Ingrediente

- 1 kg cartofi
- 4 ouă
- 200 g brînză sărată
- mărar tocat
- 2 linguri de unt
- usturoi
- sare



Mod de preparare


Se fierb cartofii în coajă, se curăță cînd au fiert și se taie
felii pe lat.
Rondelele de cartofi se pun într-o formă de sticlă unsă cu
unt, peste cartofi se așază un strat de brînză sărată și rondele
de ou fiert tare.
Se încheie operația cu un strat de rondele de cartofi, peste
care se pun cîțiva căței de usturoi, mărar tocat și puțină sare.
Forma se umple cu apă și se lasă la cuptor, la foc potrivit, o oră.
Cartofii se scot din cuptor și se servesc fierbinți, cu salată de
sfeclă roșie și hrean.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții