Cartofi Franțuzești la Cuptor




CARTOFI FRANȚUZEȘTI LA CUPTOR


Ingrediente

- 1 kg de cartofi
- sare
- 250 g brînză de vaci
- 250 ml smîntînă
- 4 ouă fierte tari
-unt sau margarină
- piper



Mod de preparare


Se fierb cartofii în coajă, se curăță cînd coaja a crăpat puțin,
se taie rondele și se pun într-o formă unsă cu unt sau cu ulei,
alternînd un strat de cartofi cu unul de brînză și altul de rondele
de ou.
Se încheie operația cu un strat de cartofi, se acoperă cu smîntînă
sărată și se introduce forma la cuptor pentru o oră.
Se coc la foc mic și se scot cînd au prins o crustă ușor aurie.
Se servesc fierbinți.





Cartofi Franțuzești la Cuptor




CARTOFI FRANȚUZEȘTI LA CUPTOR


Ingrediente

- 1 kg de cartofi
- sare
- 250 g brînză de vaci
- 250 ml smîntînă
- 4 ouă fierte tari
-unt sau margarină
- piper



Mod de preparare


Se fierb cartofii în coajă, se curăță cînd coaja a crăpat puțin,
se taie rondele și se pun într-o formă unsă cu unt sau cu ulei,
alternînd un strat de cartofi cu unul de brînză și altul de rondele
de ou.
Se încheie operația cu un strat de cartofi, se acoperă cu smîntînă
sărată și se introduce forma la cuptor pentru o oră.
Se coc la foc mic și se scot cînd au prins o crustă ușor aurie.
Se servesc fierbinți.





Cartofi Fierți și Prăjiți




CARTOFI FIERȚI ȘI PRĂJIȚI


Ingrediente

- 1 kg cartofi
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 100 g cașcaval
- mărar tocat



Mod de preparare


Se curăță cartofii, se fierb în apă cu sare și se
scot cînd sînt gata.
Se taie felii groase și se prăjesc în ulei încins
pînă cînd se rumenesc.
Se scot se acoperă cu cașcaval ras și mărar tocat
și se servesc fierbinți, cu ochiuri romînești și
salată de sezon.




Cartofi Fierți și Prăjiți




CARTOFI FIERȚI ȘI PRĂJIȚI


Ingrediente

- 1 kg cartofi
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 100 g cașcaval
- mărar tocat



Mod de preparare


Se curăță cartofii, se fierb în apă cu sare și se
scot cînd sînt gata.
Se taie felii groase și se prăjesc în ulei încins
pînă cînd se rumenesc.
Se scot se acoperă cu cașcaval ras și mărar tocat
și se servesc fierbinți, cu ochiuri romînești și
salată de sezon.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții