Ciuperci Gătite Țărănești



CIUPERCI GĂTITE ȚĂRĂNEȘTI


Ingrediente

- 1/3 kg ciuperci cultivate sau de cîmp
- 1 ceapă
- sare
- piper
- 1 ceașcă de vin alb
- verdeață tocată
- 1 ceașcă de ulei


Mod de preparare

Se curăță ciupercile, se spală trecînd cu mîna peste lamele,
pentru a înlătura nisipul și resturile de frunze, se taie felii
subțiri și se pun într-o cratiță emailată, împreună cu o ceapă
tocată și o ceașcă de ulei.
Se acoperă cratița și se lasă să fiarbă la foc mic.
Ciupercile lasă un sos gustos, peste care se pune o ceașcă de
vin alb și puțină sare.
Se pun, după gust, cîteva boabe de piper o dată cu vinul.
Cînd au scăzut bine, se adaugă verdeață tocată mărunt și se ia
cratița de pe foc.
Ciupercile se servesc imediat, cu mămăliguță caldă.





Ciuperci Gătite Țărănești



CIUPERCI GĂTITE ȚĂRĂNEȘTI


Ingrediente

- 1/3 kg ciuperci cultivate sau de cîmp
- 1 ceapă
- sare
- piper
- 1 ceașcă de vin alb
- verdeață tocată
- 1 ceașcă de ulei


Mod de preparare

Se curăță ciupercile, se spală trecînd cu mîna peste lamele,
pentru a înlătura nisipul și resturile de frunze, se taie felii
subțiri și se pun într-o cratiță emailată, împreună cu o ceapă
tocată și o ceașcă de ulei.
Se acoperă cratița și se lasă să fiarbă la foc mic.
Ciupercile lasă un sos gustos, peste care se pune o ceașcă de
vin alb și puțină sare.
Se pun, după gust, cîteva boabe de piper o dată cu vinul.
Cînd au scăzut bine, se adaugă verdeață tocată mărunt și se ia
cratița de pe foc.
Ciupercile se servesc imediat, cu mămăliguță caldă.





Ciuperci cu Felii de Ouă



CIUPERCI CU FELII DE OUĂ


Ingrediente

- 250 g ciuperci
- 1 ceapă
- 2 linguri de unt
- 1 linguriță de făină
- verdeață tocată
- 1 cană supă de carne
- 1 cană de smîntînă
- 4 ouă fierte tari
- 1/2 lămîie
- sare



Mod de preparare


Se curăță ciupercile, se spală în mai multe ape reci
și se pun într-o cratiță emailată împreună cu două
linguri de unt și un praf de sare.
Se acoperă cratița și se lasă focul mic un sfert de oră,
după care se adaugă supa de carne și se continuă
fierberea.
După un sfert de oră se adaugă smîntînă în care s-a
desfăcut o linguriță de făină și verdeață tocată mărunt.
Se stoarce deasupra mîncării zeama de la jumătate de
lămîie și se stinge focul.
Ciupercile se răstoarnă pe un platou adînc, se înconjoară
cu felii de ou fiert tare și se servesc imediat.



Ciuperci cu Felii de Ouă



CIUPERCI CU FELII DE OUĂ


Ingrediente

- 250 g ciuperci
- 1 ceapă
- 2 linguri de unt
- 1 linguriță de făină
- verdeață tocată
- 1 cană supă de carne
- 1 cană de smîntînă
- 4 ouă fierte tari
- 1/2 lămîie
- sare



Mod de preparare


Se curăță ciupercile, se spală în mai multe ape reci
și se pun într-o cratiță emailată împreună cu două
linguri de unt și un praf de sare.
Se acoperă cratița și se lasă focul mic un sfert de oră,
după care se adaugă supa de carne și se continuă
fierberea.
După un sfert de oră se adaugă smîntînă în care s-a
desfăcut o linguriță de făină și verdeață tocată mărunt.
Se stoarce deasupra mîncării zeama de la jumătate de
lămîie și se stinge focul.
Ciupercile se răstoarnă pe un platou adînc, se înconjoară
cu felii de ou fiert tare și se servesc imediat.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții