Ciuperci cu Verdeață




CIUPERCI CU VERDEAȚĂ


Ingrediente

- 1/4 kg ciuperci
- 1 ceașcă de lapte
- 1 linguriță de făină
- 1 ceașcă de vin
- piper măcinat
- 2 linguri de unt
- verdeață tocată



Mod de preparare


Se curăță ciupercile, se spală în mai multe ape reci,
se toacă împreună cu codițele și se pun într-o
cratiță emailată împreună cu două linguri de unt.
Se lasă să fiarbă sub capac, o jumătate de oră, timp
în care se adaugă cîte puțină apă ca să nu se ardă
ciupercile.
Se adaugă vinul, se sărează și se mai scade mîncarea
un sfert de oră.
Se adaugă făina desfăcută în lapte rece, apoi verdeața
tocată mărunt ( de preferință la ciuperci se folosește
mărar ), se fierbe fără capac încă un sfert de oră de oră,
se pune deasupra mîncării puțin piper măcinat și se
stinge focul.
Mîncarea se servește caldă.




Ciuperci cu Verdeață




CIUPERCI CU VERDEAȚĂ


Ingrediente

- 1/4 kg ciuperci
- 1 ceașcă de lapte
- 1 linguriță de făină
- 1 ceașcă de vin
- piper măcinat
- 2 linguri de unt
- verdeață tocată



Mod de preparare


Se curăță ciupercile, se spală în mai multe ape reci,
se toacă împreună cu codițele și se pun într-o
cratiță emailată împreună cu două linguri de unt.
Se lasă să fiarbă sub capac, o jumătate de oră, timp
în care se adaugă cîte puțină apă ca să nu se ardă
ciupercile.
Se adaugă vinul, se sărează și se mai scade mîncarea
un sfert de oră.
Se adaugă făina desfăcută în lapte rece, apoi verdeața
tocată mărunt ( de preferință la ciuperci se folosește
mărar ), se fierbe fără capac încă un sfert de oră de oră,
se pune deasupra mîncării puțin piper măcinat și se
stinge focul.
Mîncarea se servește caldă.




Ciuperci a la Grec



CIUPERCI A LA GREC


Ingrediente

- 1/2 kg ciuperci
- 1 lămîie
- verdeață tocată
- 1 ou
- sare
- piper măcinat
- unt


Mod de preparare


Se curăță ciupercile de partea tare care a stat în pămînt
și se spală în mai multe ape, după ce s-au separat de codițe.
Cozile de ciuperci se spală, se toacă mărunt, se amestecă
cu gălbenușul de ou crud, se sărează și se piperează după
gust, se amestecă cu verdeață tocată și se umplu ciupercile
cu acest amestec.
Ciupercile umplute se așază la rînd pe o tavă mare, unsă cu o
lingură de unt, se stoarce deasupra fiecărei ciuperci zeamă de
lămîie și se introduce tava la cuptorul cald.
Se lasă o jumătate de oră la foc potrivit, apoi se scot și se
servesc calde, ca aperitiv, ca un fel de mîncare sau ca garnitură
la friptură de fazan.



Ciuperci a la Grec



CIUPERCI A LA GREC


Ingrediente

- 1/2 kg ciuperci
- 1 lămîie
- verdeață tocată
- 1 ou
- sare
- piper măcinat
- unt


Mod de preparare


Se curăță ciupercile de partea tare care a stat în pămînt
și se spală în mai multe ape, după ce s-au separat de codițe.
Cozile de ciuperci se spală, se toacă mărunt, se amestecă
cu gălbenușul de ou crud, se sărează și se piperează după
gust, se amestecă cu verdeață tocată și se umplu ciupercile
cu acest amestec.
Ciupercile umplute se așază la rînd pe o tavă mare, unsă cu o
lingură de unt, se stoarce deasupra fiecărei ciuperci zeamă de
lămîie și se introduce tava la cuptorul cald.
Se lasă o jumătate de oră la foc potrivit, apoi se scot și se
servesc calde, ca aperitiv, ca un fel de mîncare sau ca garnitură
la friptură de fazan.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții