Ciulama de Ciuperci



CIULAMA DE CIUPERCI


Ingrediente

- 1/3 kg ciuperci
- 3 linguri de făină
- 2 linguri de unt
- 1 cană de lapte
- sare
- mărar tocat
- piper măcinat



Mod de preparare


Se pregătesc ciupercile ca în rețeta anterioară, apoi se
lasă într-o farfurie adîncă cu puțină sare, ca să lase zeamă.
Separat, pe foc mic, se pregătește o ciulama groasă din
două linguri de unt, trei linguri de făină și o cană de lapte.
Timpul necesar pentru pregătirea ciulamalei este de 20 minute.
Ciupercile se scad pe foc mic cu puțină apă, apoi se pun
peste ciulama și se fierb o jumătate de oră la foc mic.
În timpul fierbării peste mîncare se adaugă cîte puțin vin alb.
Ciulamaua se servește caldă, cu mărar tocat pus deasupra
și puțin piper măcinat.
Se servește cu mămăliguță caldă.




Ciulama de Ciuperci



CIULAMA DE CIUPERCI


Ingrediente

- 1/3 kg ciuperci
- 3 linguri de făină
- 2 linguri de unt
- 1 cană de lapte
- sare
- mărar tocat
- piper măcinat



Mod de preparare


Se pregătesc ciupercile ca în rețeta anterioară, apoi se
lasă într-o farfurie adîncă cu puțină sare, ca să lase zeamă.
Separat, pe foc mic, se pregătește o ciulama groasă din
două linguri de unt, trei linguri de făină și o cană de lapte.
Timpul necesar pentru pregătirea ciulamalei este de 20 minute.
Ciupercile se scad pe foc mic cu puțină apă, apoi se pun
peste ciulama și se fierb o jumătate de oră la foc mic.
În timpul fierbării peste mîncare se adaugă cîte puțin vin alb.
Ciulamaua se servește caldă, cu mărar tocat pus deasupra
și puțin piper măcinat.
Se servește cu mămăliguță caldă.




Ciuperci cu Verdeață




CIUPERCI CU VERDEAȚĂ


Ingrediente

- 1/4 kg ciuperci
- 1 ceașcă de lapte
- 1 linguriță de făină
- 1 ceașcă de vin
- piper măcinat
- 2 linguri de unt
- verdeață tocată



Mod de preparare


Se curăță ciupercile, se spală în mai multe ape reci,
se toacă împreună cu codițele și se pun într-o
cratiță emailată împreună cu două linguri de unt.
Se lasă să fiarbă sub capac, o jumătate de oră, timp
în care se adaugă cîte puțină apă ca să nu se ardă
ciupercile.
Se adaugă vinul, se sărează și se mai scade mîncarea
un sfert de oră.
Se adaugă făina desfăcută în lapte rece, apoi verdeața
tocată mărunt ( de preferință la ciuperci se folosește
mărar ), se fierbe fără capac încă un sfert de oră de oră,
se pune deasupra mîncării puțin piper măcinat și se
stinge focul.
Mîncarea se servește caldă.




Ciuperci cu Verdeață




CIUPERCI CU VERDEAȚĂ


Ingrediente

- 1/4 kg ciuperci
- 1 ceașcă de lapte
- 1 linguriță de făină
- 1 ceașcă de vin
- piper măcinat
- 2 linguri de unt
- verdeață tocată



Mod de preparare


Se curăță ciupercile, se spală în mai multe ape reci,
se toacă împreună cu codițele și se pun într-o
cratiță emailată împreună cu două linguri de unt.
Se lasă să fiarbă sub capac, o jumătate de oră, timp
în care se adaugă cîte puțină apă ca să nu se ardă
ciupercile.
Se adaugă vinul, se sărează și se mai scade mîncarea
un sfert de oră.
Se adaugă făina desfăcută în lapte rece, apoi verdeața
tocată mărunt ( de preferință la ciuperci se folosește
mărar ), se fierbe fără capac încă un sfert de oră de oră,
se pune deasupra mîncării puțin piper măcinat și se
stinge focul.
Mîncarea se servește caldă.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții